Vad spelar du i helgen? [Vecka 23 2020]

Det är en märklig vecka som har passerat. Vid denna tid förra veckan satt vi med förväntansfulla blickar och inväntade det planerade PlayStation 5-evenemanget. Sedan fick vi istället en större fråga att fokusera på, och Sony och flera andra företag beslöt sig för att det inte var rätt tillfälle att fokusera på underhållning. Det är utan tvekan viktigare att sträva efter grundläggande rättigheter och ett jämlikt samhälle, oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.

Trots detta tunga ämne är det viktigt att ta hand om sig själv också, och klämma in lite speltid för att återhämta sig. Här är vad som pågår i redaktionen.

Johan kämpar mot svampsporerna

Ellie fick ingen fackla. Men Ellie kommer att ta en fackla.

The Last of Us Part II har dykt upp i redaktionen och jag har spelat det sedan i början av veckan. Det dröjer dock till den 12 juni innan jag kan dela med mig av mina intryck från detta hett efterlängtade spel.

För att blanda upp den tunga postapokalypsen med något lite mer lättsamt tänkte jag även blanda in Borderlands 3 (8/10) i mixen. Efter att ha spelat igenom en del av de tidigare spelen i samband med återlanseringen på Switch har jag fått upp sugen att ta mig an detta äventyr.

Martin fortsätter ölivet

Snälla, bara försvinn!

Jag tragglar vidare i Stranded Deep och fyller på förråden med nyttiga saker. På grund av en bugg i spelet har mina värdefulla prylar spritts över kartan slumpmässigt och nu går mycket av tiden åt att leta upp dem igen.

Jag har också påbörjat bygget av en segelbåt som jag ska använda istället för räddningsflotten, något som är betydligt behagligare och som dessutom innebär att jag kan frakta mer prylar till min bas.

Hajen förföljer mig hela tiden…

Jesper återfår minnen

Glidtackla gigantiska monster kanske verkar kontraproduktivt, men är i verkligheten tämligen effektivt.

Jag håller på att recensera återutgivningen av rollspelet Ys: Memories of Celceta. Nästa vecka får jag lov att prata lite mer om detta, och du kan räkna med att kunna läsa en full recension under nästa vecka.

Jag blev klar med min hundraprocentiga genomspelning av Persona 5 Royal (9/10) och tänkte beta av lite småspel från skämshögen, exempelvis från Artifex Mundi. Dessutom blev jag sugen på att lite mer Dark Souls och har påbörjat en genomspelning som magiker i Dark Souls III (10/10) som jag kanske fortsätter med.

Men kanske viktigast av allt, vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.