Vad spelar du i helgen? [Vecka 21 2024]

Med en otroligt varm arbetsvecka bakom oss kan det tänkas att många ser fram emot såväl skugga som lite lugnare tempo. Vi börjar närma oss slutet av maj, men det innebär inte att spelvärlden har tagit semester redan. Så sent som i tisdags kom exempelvis en liten flört i form av en trailer till den kommande expansionen av Elden Ring 10/10, ett släpp många på redaktionen ivrigt väntar på.

Något vi gör både innan och under semestern är att spela, och här kommer redaktionens spelplaner för helgen.

Jesper springer och snurrar

Blått mot blått, rött mot rött. Det låter så enkelt på papperet.

Jag har inte mindre än två recensionsspel på mitt bord där fokuset kommer att ligga under mors dagshelgen. Det första är Bit.Trip Rerunner som är ett musikaliskt plattformsspel där hindren dyker upp i takt till musiken som dessutom byggs upp kanal för kanal under banans gång när du hittar röda plustecken. Det andra går också i musikens tecken i form av Spin Rhythm XD där du snurrar på ett hjul för att matcha noter i takt till musiken, lite likt Guitar Hero och Rock Band men med snurr. Förutom spelandet ser jag fram emot semifinalen i hockey-VM på lördag och hoppas att det även blir en svensk final på söndag.

Johan låter svärdet tala

Ganska nyligen dök det utmärkta Ghost of Tsushima (9/10) upp på PC, och I vanlig ordning när det kommer till PC-portningar av Sony-spel har jag tagit mig an uppdraget att hårdgranska ifall denna PS4-klassiker fortfarande håller måttet. Du kommer att kunna läsa mer om detta i min recension nästa vecka!

Mitt konstanta sidoprojekt har också sin beskärda del av svärdsvingande, och jag syftar då förstås på evighetsspelet The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (10/10). Jag tror förvisso inte att jag kommer landa på de 80+ timmar som föregångaren gjorde, men jag är nu uppe i 45 timmar utan att kunna skymta något slut.

Jerry fortsätter att jaga Lilith

Min visit i Diablo IV (8/10) fortsätter vidare i helgen med horder av fiender som väntar på mig. Jag har kommit långt med min nekromantiker som sakta närmar sig nivå 50, och siktet är ställt mot maxnivån inom kort.

Det tidsbegränsade läget med slumpvalda förmågor i Dead by Daylight har dessutom förlängts en vecka framåt, så det blir säkert några omgångar i detta underhållande spelläge.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.