Vad spelar du i helgen? [Vecka 21 2023]

Veckan som gått har verkligen varit fullproppad av spännande händelser. Dels har det trillat in ett helt gäng med recensionsspel för oss att bita i, men under onsdagen kunde vi dessutom spana in superheta och inspirerande spelnyheter från PlayStation Showcase.

Nu närmar sig helgen, så oavsett om du såg visningen eller inte kanske du kan få lite inspiration inför helgens spelplaner genom att läsa om vad redaktionen har för sig. Dessa planer hittar du nedan.

Johan upplever ytterligare en fantasi

Det är bäst att snacka ihop sig innan man ger sig in i monsterfyllda grottor.

Efter mitt impulsköp av Pixel Remaster-samlingen av Final Fantasy-spelen har jag haft svårt att slita mig från dessa klassiska rollspel. Jag blåste snabbt igenom första spelet i serien och bärgade till och med platinatrofén, och vände därefter genast blicken mot Final Fantasy II.

Det tog ett tag innan jag vande mig vid det annorlunda erfarenhetssystemet som detta spel införde. Konceptet påminner väldigt mycket om det system som Bethesda sedan implementerade i The Elder Scrolls-spelen, där det inte finns några definierade klasser och de färdigheter du använder dig av går upp i nivå. Jag är fullt investerad i dessa nyversioner nu och det skulle inte förvåna mig om jag kastar mig på Final Fantasy III direkt efter jag blir klar heller.

Jesper klyver lådor

Ljussablar, musik och lådor med pilar på är ett oväntat roligt koncept.

Jag kommer att fortsätta min genomspelning av Ys IX: Monstrum Nox då jag tror att jag börjar närma mig slutet. Dock har jag missat ett par frivilliga uppdrag vilket betyder att en eventuell genomspelning på svåraste svårighetsgraden kräver 100% uppdrag om platinatrofén ska finnas kvar på bordet så det lutar åt att jag skippar den.

Att Beat Saber nu finns på PS VR2 gör mig glad och det kommer att bli ett kärt återseende under helgen. Jag har redan köpt musikpaketet med elva Queen-låtar och se fram emot att klyva boxar i takt till Bohemian Rhapsody.

Jonny känner sig udda

Är det Toodee eller Topdee på bilden? Det kan du nog räkna ut om du klurar lite.

Trots att jag knappt kan slita mig från det fantastiskt underhållande LEGO 2K Drive (9/10) så är min tanke att jag ska jonglera två recensionsspel de kommande dagarna. Båda spelen är lite udda fåglar (det ena bokstavligen) vilket gör dem till upplevelser som får en att höja på ögonbrynen lite grann.

Spelen i fråga är det fågeltokiga skateboardspelet SkateBIRD och det gulliga pusselspelet Toodee and Topdee. Det klyftiga namnet på det sistnämnda (som är en blinkning åt spelets upplägg) har verkligen satt sig i huvudet på mig, snudd på till den grad att jag går runt och viskar det för mig själv som ett mantra. Om spelen är något du bör uppmärksamma, det får du vet i nästa vecka.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.