Vad spelar du i helgen? [Vecka 20 2023]

Vecka 20 närmar sig sitt klimax och helgen ligger vidöppen för spännande spelplaner. Efter ett par lite lugnare veckor på recensionsfronten har det börjat trilla in en hel drös med spel de senaste dagarna. Det tackar vi självklart inte nej till och vi hoppas att ni ser lika mycket fram emot att läsa om dem som vi gör att skriva om dem. Är du nyfiken på vad det är vi har på gång kan man med lite tur få läsa om det nedan då redaktionen berättar om helgens planer.

Johan gräver djupt i rollspelshistorien

Nunchucks har oanad räckvidd med tanke på avståndet till fienderna.

Efter en längre tids funderande har jag slutligen slagit till och införskaffat nyversionerna av Final Fantasy 1-6 och jag kommer förmodligen att börja skrapa lite på ytan i första spelet denna helg. Jag har visserligen redan spelat 4-6 relativt nyligen, men 1-3 är fortfarande projekt som jag inte har tagit mig igenom. Lyckligtvis finns det en handfull välbehövliga hjälpmedel för att minimera den extrema grinding som var standard under denna period, och det kommer troligtvis att hjälpa mig komma igenom dem.

Jesper utforskar ett mystisk fängelse

Utsikten över staden Balduq finns det inget att klaga på.

Jag blev klar med platinatrofén i Star Wars Jedi: Survivor i veckan och kan nu fokusera 100% på mitt recensionsspel. Det handlar om det japanska actionrollspelet Ys IX: Monstrum Nox som precis har släppts för PlayStation 5. Jag tyckte väldigt mycket om Ys VIII: Lacrimosa of Dana (8/10) och du kan räkna med en recension i en inte alltför avlägsen framtid.

Fredrik förvillar sig i en skräckvilla

Alex är klok. Det är sällan en bra idé att dela upp sig i skräckfilmer.

Trenden med att försöka återskapa PlayStation 1-stämning inom skräckspelsgenren fortsätter i rask takt. Tidigare i år släpptes Chasing Static (7/10) som verkligen lyckades förmedla den estetiken på ett bra sätt, och i slutet av förra året släpptes det helt fenomenala Signalis. Nu är det dags att ge sig på ett spel med liknande inspiration – nämligen The Tartarus Key. Huvudpersonen Alex vaknar upp inlåst i ett rum i ett hus hon inte alls känner igen. Hur kom hon dit? Hur kommer hon därifrån? Jag ser fram emot att försöka lösa pussel där föremålen jag plockar upp består av bara en handfull polygoner.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.