Vad spelar du i helgen? [Vecka 20 2018]

Vad skönt det är att värmeböljan har lugnat ned sig lite! Min PlayStation 4 har ylat som en varg vars svans har fastnat i en jetmotor så snart jag börjar att spela i hettan. Förlåt, jag ska inte klaga; värmen har gjort underverk både för naturen och för själen. Trist dock för alla som är allergiska mot pollen, men samtidigt blir det ju ytterligare ett incitament för att ägna sig åt det som är viktigt; att umgås med sin PlayStation-familj!

Under veckan som har gått, har jag lyckats skriva av mig om två spel som jag garanterat kommer att återvända till. Dels Conan Exiles (7/10) som trots sina extrema prestandaproblem, ändå lyckades förtrolla mig, och dels Death Road to Canada (8/10), där jag inte fått en enda trofé även om jag tillbringat många timmar i resan mot frihet. Övriga delar av redaktionen har även de varit flitiga med att spela spel som jag är nyfiken på, där främst Through the Woods (7/10) och Everspace (6/10) lockar mig något vansinnigt mycket. Frågan är bara när vi ska ha tid att njuta av alla dessa fantastiska titlar?

Martin leker doktor, barbar och kung

Hmmm...du ser lite väl avslappnad ut. Du vet att det har skett ett mord va?

Hmmm…du ser lite väl avslappnad ut. Du vet att det har skett ett mord va?

På recensionsbordet ligger The Infectious Madness of Doctor Dekker, vilket är en interaktiv film ungefär som The Bunker (8/10) och Late Shift (6/10). Jag vet inte varför jag dras till dessa FMV-titlar, men jag kunde i alla fall inte låta bli utan att säga ja till detta projekt. Jag får ju dessutom leka hjärnskrynklare!

Övrig tid tillbringas självklart i Conan Exiles och i Ni No Kuni II: Revenant Kingdom (9/10). Jag har ett långsiktigt mål på att införskaffa en platinatrofé i båda titlarna. Frågan är bara när!

Jerry hoppar mellan Evermore och Crystal Lake

Tusan också! Jag fick inte plats i bilen.

Jag har lämnat norska skogar och häxskolor bakom mig, vilket ger ett gott tillfälle att fortsätta med Ni No Kuni II: Revenant Kingdom i helgen.

Jag kämpar med att nå tidskrävande troféer i Friday the 13th: The Game (8/10). Dock kan jag inte hålla koll på hur många matcher som spelats eftersom statistik saknas, men tvivlar inte att pokalerna är inom räckhåll. Jag skulle bli glad om att få bronstrofén för 500 matcher med Jason. Kanske den gränsen nås i helgen?

Johan leder maskinupproret

Någon har framgångsrikt korsat Nick Nolte med Kris Kristofferson. Framtiden är fantastisk!

Våren har redan bjudit på en stor exklusiv PlayStation 4-titel i form av God of War (9/10), men nu är det snart dags för nästa lansering. Jag syftar förstås på Detroit: Become Human från franska utvecklingsteamet Quantic Dream som jag har fått ett recensionsexemplar av. Med ett intressant upplägg i en nära förestående framtid där androider har blivit tjänstefolk, får vi följa de bubblande motsättningarna mellan människor och maskiner.

Huruvida de lyckas berätta något nytt och fräscht i dessa bekanta ämnen ska bli spännande att se, och du kommer att kunna läsa en recension framåt slutet av nästa vecka.

Och nu, kära läsare, är det din tur: vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.