Vad spelar du i helgen? [Vecka 2 2014]

Det är tomt på spelfronten så här i början av året, men visst kan vi väl roa oss ändå? Det är dags att beta av skämshögarna, julklappspelen och kanske ett och annat reaklipp från PSN. Så kom och kolla vad redaktionen syssla med – och glöm inte att berätta vad du tänker spela i helgen!

Simon spelar väderleksrapporten

Om man bara klipper ut alla mellansekvenser där folk står i regn och ser besvikna ut får man Roy Andersson nästa film.

Om man bara klipper ut alla mellansekvenserna i Heavy Rain där folk står i regnet och ser besvikna ut får man Roy Andersson nästa film.

I år låg det faktiskt ett spel under granen för min del, och det var en riktigt trevlig present för en som hoppat på PlayStation 3-tåget sent. Jag sätter alltså till sist tänderna i David Cages omtalade deckardrama Heavy Rain, ett spel som perfekt speglar stämning i Göteborg en januari utan snö. Kontrollerna är också fiffiga. Hittills har de lyckats simulera exakt hur det känns att gå upp när väckarklockan ringer vid sexsnåret och det är bäckmörkt ute – smart kille, den där Cage!

Krille uppfostrar en olydig hund med en annan olydig hund

Det gäller att uppfostra krabaten med äkta kvalitetsspel!

Det gäller att uppfostra krabaten med äkta kvalitetsspel!

I veckan fick vi en ny familjemedlem i form av en finsk lapphund vid namn Tifa, så mellan all uppfostran av henne tänkte jag passa på att spela en hel del under min husseledighet. Så, passande nog börjar vi med ett Naughty Dog-spel som första spel Tifa får vara med och titta på, vi ska nämligen spela om Jak & Daxter. Detta tänkte vi börja med nere i källaren där jag börjat möblera en liten retrohörna som för tillfället består av en tjockteve, ett par dansmattor och ett par retrokonsoler. Senare i helgen går vi antagligen på och jämför med HD-utgåvan av samma spel för att se vilken version vi gillar bäst.

Johan smyger runt i cyberpunkmiljöer

hd-deus-ex-human-revolution-wallpaper-with-resolution-1920x1080-wallpaper

Få smyger lika bra som Adam Jensen

Med tanke på den spelsläppsmässigt lugna starten på året har jag beslutat mig för att återvända till spel jag av en eller annan anledning inte spelat igenom ännu, och denna helg kommer Deus Ex: Human Revolution att prioriteras. Jag har försökt i största möjliga mån hittills att spela som en smygande pacifist, men speldesignen håller inte riktigt i alla lägen för att tillåta mig att göra. Jag har fortfarande relativt rent samvete i spelet dock. Jag börjar förmodligen närma mig slutet där, men jag har dessutom expansionen Missing Link att ta mig an.

Det är vad vi har för oss, men nu vill vi veta vad du spelar i helgen?

8 kommentarer
  1. Mac_da_man
  2. markopolo24254Mark
  3. motz motz
  4. Quint Quint
  5. Jonas Aronsson Jonas Aronsson
  6. Neomaister neomaister
  7. Fredrik Johansson Fredrik Johansson
  8. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.