Vad spelar du i helgen? [Vecka 18 2023]

Trots att förra helgens extra helgdag smygstartade månaden kan man väl ändå hävda att den första helgen i maj närmar sig med stormsteg. Det har varit blygsamt med recensioner i veckan, men kanske har du hunnit slänga ett öga på Martins rykande heta recension av Dead Island 2 (8/10) eller läst inlägget om månadens Playstation Plus-spel för att få lite inspiration inför helgens spelsession?

Om du är nyfiken på vad redaktionen kommer att spela i helgen kan du läsa om det nedan.

Johan jobbar ihärdigt med Los Angeles zombieinvasion

Vissa tonårszombier har rejäla problem med finnar.

Det kanske känns som att jag har hack i skivan på sistone, men jag har väldigt svårt att släppa greppet om det härliga Dead Island 2 (8/10). Det blir liksom aldrig tråkigt att sätta fyr på en zombie och med en rejäl spark skicka den flygande in ett oljefat runt en annan grupp zombier. Dessa kedjereaktioner får mig fortfarande att kackla av glädje, och det finns heller ingen brist på ställen att utöva kreativa lösningar på zombiehorder.

Fredrik tar på sig en overall och städar

Lara Croft fick säga upp sin städpersonal på grund av den svajande ekonomin. Så nu är det upp till mig att städa.

Jag har upptäckt att en viss typ av simulator-spel som kräver noll tankeverksamhet kan vara oerhört avkopplande. Med en rad av bra podcasts i öronen är det rätt terapeutiskt att klippa gräs (Lawn Mowing Simulator), städa hus (House Flipper), mecka med bilar (Car Mechanic Simulator) eller för den delen använda en högtryckstvätt. I Powerwash Simulator handlar det om det sistnämnda – smutsiga ytor måste bli rena, och genom att använda rätt typ av munstycke och blästra vatten och rengöringsmedel så blir de rena. Och det lilla plingande ljudet när något är helt rent är en precis lagom stark endorfinkick för att en ska orka blästa nästa objekt. Jag har fortfarande inte gett mig på Lara Crofts hus eller någon av miljöerna från Final Fantasy 7 som nyss kom som gratis extramaterial, men kanske jag hinner dit under helgen. Sen släpptes ju Mia and the Dragon Princess igår, ett fantasifullt videoäventyr som jag kanske ska fortsätta se och spela igenom.

Jesper fortsätter fira Star Wars-dagen

Cal Kestis är lite mognare, men med spelets alla kosmetiska uppgraderingar kan du fixa en rolig mustasch eller hockeyfrilla om du vill. Faktum är att en av troféerna kräver hockeyfrilla.

Min första genomspelning av Star Wars Jedi: Survivor fortsätter även denna helg och passande nog inträffade ju Star Wars dagen 4 maj under veckan. Trots några grafiska skavanker så gillar jag spelet skarpt och längtar till nästa session. Jag har sagt det förut och ett tecken på ett bra spel är att det sitter kvar i huvudet mellan spelsessionerna och det gör Survivor för mig.

Förutom det så blir det ett biobesök i helgen som också går i rymdens tecken då det släppts en ny Guardians of the Galaxy-film.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.