Månadens PlayStation Plus-spel [Maj 2023]

Maj månad är kommen och det innebär inte bara att förra månadens prenumerationsförmåner snart är ett minne blott, utan lyckligtvis även att några nya titlar kommer att ersätta dessa. För dig som är en registrerad PS Plus-användare kommer dessa spel som på posten, så det är bara att svänga inom PS Store och hämta upp dem. Men vad är det för spel vi bjuds på den här månaden? Det kommer du strax att få reda på då vi i detta inlägg går igenom dem ett och ett.

Det brukar inte vara en ovanlighet att det dyker upp ett och annat racingspel bland gratistitlarna på PS Plus, och så är även fallet den här månaden. Racingveteranerna på Codemasters ligger bakom GRID Legends, det femte spelet i GRID-serien som har varit igång sen 2008. Det här spelet släpptes så sent som förra året och möttes mestadels med positiva omdömen, ofta med fokus på dess välutvecklade AI och smidiga flerspelarfunktioner. Klart är att det kommer att bjudas på snabba bilar, intrikata banor och utmanande tävlingar i detta spännande racingspel.

Racing kommer i många former och med olika inriktningar, något som blir extra tydligt när man tar sig an ett spel som Descenders. Terrängcyklar står på menyn och vi bjuds på förrätt, huvudrätt och efterrätt i form av spännande tävlingar anpassade för såväl solo-spelare som för flera deltagare. Höga hastigheter, trick-utförande och fräsiga tillbehör håller spelet igång och det lovas ett lättsamt spelupplägg med mycket att bemästra för den som är sugen.

I total kontrast till tidigare nämnda spel har vi Chivalry 2 där vi gör en tidsresa och ett djupdyk in i medeltidens våldsamma bataljer. Ta på dig rustningen, välj ditt vapen och storma fram mot motståndarna som en av flera olika krigarklasser tillsammans med ditt lag av likasinnade medspelare. Portar ska slås in, borgar ska stormas och adelsmän ska skyddas, allt i ett häftigt utbud av olika nivåer och spellägen som ofta bjuder på såväl spänning som skratt. Humor är nämligen en stor del av spelet och det är upp till dig som spelare om du vill vara en riddare à la Monty Python eller en rejäl William Wallace.

Nytt på PS Plus 2/5

  • GRID Legends (PS4, PS5)
  • Chivalry 2 (PS4, PS5)
  • Descenders (PS4)

Lämnar PS Plus 2/5

  • Sackboy: A Big Adventure (PS4, PS5)
  • Tails of Iron (PS4, PS5)
  • Meet Your Maker (PS4, PS5)

Vad ser du mest fram emot att spela i maj?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.