Vad spelar du i helgen? [Vecka 18 2014]

Efter en vecka med härligt väder och mycket tid tillbringad utomhus är det upplagt för en härlig spelhelg för att kompensera för all den här friska luften jag har utsatts för. Om du har svårt att komma på vad du ska spela i helgen kanske du kan inspireras av våra val, eller kanske till och med hitta något på veckans fina rea på PlayStation Store.

Johan blandar ljus och mörker

Konststilen i Dark Souls 2 skiljer sig markant från de tidigare spelen.

Konststilen i Dark Souls 2 skiljer sig markant från de tidigare spelen.

Dark Souls 2 (9/10) kommer förmodligen att vara huvudsysselsättningen i helgen. Jag bygger vidare på min hybridkaraktär som började som närstridsfokuserad men som sakta men säkert kommer att vara en Faith-baserad magiker. Eftersom jag är relativt ovan vid att spela magiker i Souls-spelen är det något av en utmaning att justera min spelstil i bosstriderna. Det kompenseras dock delvis genom att magier generellt sett är galet kraftfulla.

I övrigt kommer jag nog att ägna lite tid åt Child of Light (9/10). Detta oerhört vackra spel charmade mig omedelbart när jag startade upp det och är något som alla bör testa. Jag gillar humorn i att all dialog rimmar tills spelet introducerar en karaktär som inte kan rimma.

Martin spelar på resande fot

Zombierna i andra säsongen av The Walking Dead verkar ha ätit upp Vitans hjärna.

Zombierna i andra säsongen av The Walking Dead verkar ha ätit upp Vitans hjärna.

Mitt tillsynes heliga uppdrag att kontra alla Dark Souls-inlägg på bloggen med färgglada explosioner i japansk vocaloid-pop fortsätter! Jag spelar Hatsune Miku: Project Diva F och dess uppföljare för fullt – samlar poäng i det ena och försöker överleva de nya utmaningarna i det andra.

Andra säsongen av The Walking Dead må vara i det närmsta ospelbart på Sonys bärbara maskin men berättelsen är såklart fortfarande lika gripande och intressant. Bland hackande reaktionsmoment i 5 bilder per sekund och sprakande ljud låter jag Clementine ta lite annorlunda vägar än i min genomspelning på PlayStation 3. Det är mycket intressant att få uppleva de alternativa versionerna av berättelsen och även om jag stundvis svär över hur dåligt spelet flyter så njuter jag ändå!

Simon dansar i neon

Det är inte alltid lätt, det där med styrningen...

Det är inte alltid lätt, det där med styrningen…

Jag ska erkänna en sak. Jag lyckades aldrig klara ut Hotline Miami på Vitan när jag först köpte det. Spelet är fantastiskt men det är så fenomenalt svårt att styra i pressade moment så jag gav helt enkelt upp halvvägs in i berättelsen. Här kommer pinsamt erkännande nummer två: när jag plockade upp det häromdagen upptäckte jag att konsolversionen har en autosiktningsknapp… Den goda nyheten är att jag nu klarat ut spelet och är på god väg med samlaruppdragen!

Det är vad vi sysslar med – vad spelar du i helgen?

5 kommentarer
  1. Mac_da_man
  2. motz motz
  3. Quint Quint
  4. Macke86
  5. Johan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.