Vad spelar du i helgen? [Vecka 14 2017]

Vi är inne i en smått fantastisk spelvår där stortitlarna avlöser varandra i en makalös takt. Knappt hinner vi avsluta och recensera en upplevelse innan det är dags att sätta tänderna i nästa. För att ytterligare spä på galenskaperna, avlöser reorna på PlayStation Store varandra i en vansinnig takt. Kan du inte få nog av billiga spel, finner du även en uppsjö av titlar i Humble THQ Nordic PlayStation Bundle.

Veckan som gått har erbjudit riktigt bra spelsläpp där Persona 5 och PaRappa the Rapper Remastered verkar finnas på de flesta spelares radar. Månadens fråga i april handlar om retrospel som vi gärna vill se omgjorda till en modern konsol, hoppa gärna in och kommentera om du har idéer!

Nu tar vi helg och avslöjar våra spelplaner tycker jag. Det finns ju en del att spela!

Jesper utforskar Tokyos alternativa dimension

Skull dundrar på i strid med en skugga

Jag drog vinstlotten då jag fick redaktionens recensionsexemplar av Persona 5 och är mitt uppe i min första genomspelning. Som vanligt när det gäller rollspel handlar det om att samla på sig ett större antal speltimmar för att försäkra sig om känslan som förmedlas av berättelse och nya spelmekaniker som introduceras. Fokus den här helgen kommer att ligga tungt på Persona och upptäcka karaktärsgalleriet under skollivet och Tokyos bakgator.

Jag föll för PlayStation-paketet av Humble Bundle och köpte på mig inte mindre än åtta ytterligare spel på den pågående påskrean på PlayStation Store. Men spel som The Turing Test, The Bunker (8/10) och Jazzpunk: Director’s Cut (8/10) får lägga sig på väntelistan.

Jerry jamar loss

Ursäkta mig, men kan jag få bajsa i fred?

Jag har också dragit en vinstlott och ska ta mig an plattformsspelet Rain World, där jag kontrollerar en fluffig katt med sinne för äventyr. Denna helg ska jag bekanta mig ordentligt med den vita kissen och ser fram emot att testa mina smidiga rörelser i aktion.

Den köttiga, tunga skjutaren Doom (8/10) har gett mig blodad tand och under helgen funderar jag starkt på att avlossa några salvor sluggskott mot arga monster, med mitt hagelgevär.

Fredrik slåss med nycklar

Verkar opraktiskt att slå på fiender med en förvuxen nyckel…

Jag drog också en vinstlott och sysselsätter mig för fullt med att granska Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix, en nyutgåva av Kingdom Hearts HD 1.5 Remix och Kingdom Hearts HD 2.5 Remix. En samlad nyutgåva av två äldre nyutgåvor till PlayStation 3.

Utöver det så skall jag och ett par kamrater ge oss på att försöka spöa upp den sista iterationen av Alexander – i sin råaste form i Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. För att vara någon som för ett par år sedan var livrädd för att spela tillsammans med andra människor över nätet är det ganska kul att ha hittat fram till endgame-raidande i ett MMO.

Och sen kan jag ha råkat lägga vantarna på SOMA (8/10) och Amnesia Collection (7/10). Nu när våren är här kanske jag faktiskt vågar ge mig på dessa skräckspel.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.