Vad spelar du i helgen? [Vecka 1 2021]

Första veckan på nya året är nu avklarad, och som förväntat är det ett ganska puttrande tempo i spelbranschen än så länge. Det är visserligen ganska skönt med en lugn period efter den intensiva tiden runt konsollanseringen förra året.

Vi är förstås väldigt nyfikna på vad som spelas ute i stugorna, men vi börjar med en genomgång av vad som pågår i redaktionen.

Martin återgår till gamla synder

Välkommen till ett nytt paradis!

Under julledigheten provade jag på både nya och gamla spel som jag inte hade spelat tidigare. Men av någon anledning installerade jag 7 Days to Die (7/10) på min PlayStation 5 och började spela på nytt.

Förutom att spelet flyter på sanslöst bra efter alla uppdateringar och självklart också på den nya plattformen, har jag dessutom vågat mig på att skapa en helt ny värld. Jag lät slumpen bestämma hur områdena skulle se ut och pillade upp svårighetsgraden några snäpp. Sedan dess har jag inte kunnat slita mig och det lär inte ändras till helgen heller.

Jesper käkar insektsgodis

Du är vad du äter brukar man säga och i Bugsnax tas den tesen bokstavligt.

Jag blev i veckan klar med det eminenta Immortals Fenyx Rising (9/10) som jag närmast vill kalla ett Breath of the Wild för andra plattformar. Min skämshög är gedigen och jag har redan fyra PlayStation 5-spel i kön och en uppsjö med titlar till PlayStation 4 som jag inte blivit klar med.

Jag har påbörjat Bugsnax och tycker att det är ett mysigt avbräck från stora spel i öppen värld. Skulle jag söka variation blir det nog i form av One-Finger Death Punch där jag är ungefär halvvägs på resan mot platinatrofén.

Johan fortsätter som hjärttjuv

Vad är ett Persona-spel utan en matbaserad utmaning?

I samband med julledigheten tog jag mig i kragen och startade upp Persona 5 Royal (9/10) i hopp om att slutligen ta mig igenom detta gigantiska verk. Det har gått ganska bra hittills, och jag har avverkat två palats, men jag inser samtidigt att jag knappt har skrapat på ytan. Helgen kommer därför att tillägnas stulna hjärtan och jonglerande av sociala kontakter.

Vad tänker du spela i helgen?

Ett svar
  1. Marcus

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.