Vad spelade du i helgen? [Vecka 8 2014]

Ännu en (alldeles för kort?) helg ligger bakom oss. Många av er kanske passade på att fira alla hjärtans dag i fredags? Blev det isåfall lite romantiskt samarbetsspelande för din del? Kanske gav du bort eller fick lite nördiga spelpresenter med romantiska inslag? Låt oss veta isåfall.

Fredrik gick vilse i skogen

Jag hade ju planerat lite spelande, lite promenerande och allmänt avslappnat spelande. Planerna gick nästan som förväntat, bortsett från att promenerande fick stryka på foten. Åtminstone i verkligheten. I de virtuella världarna gick jag på långa promenader i Ys: Memories of Celceta och dess skogar. Jag lyckades nästan helt hålla mig borta från Dark Souls – bortsett från att jag passade på att springa runt lite i en majestätisk borg och slå ihjäl lite fiender.

Och så passade jag såklart på att fira att tv-serien The Shield anlänt på svenska Netflix. Ett dussin avsnitt avhandlades i tämligen tät följd, medan jag spelade Ys.

Johan lyckades nästan släppa Dark Souls

Det här har varit en helg fylld av många olika spelintryck. Jag har dels fått en rejäl dos av action i Strider – något ni kommer att kunna läsa mer om i min recension senare i veckan. Jag har återvänt till The Last of Us och den kort sagt lysande expansionen Left Behind. I likhet med i huvudspelet visar Naughty Dog här hur skickliga de är på berättande och känslomässiga situationer.

Förstås har jag även haft tid att klämma in lite Dark Souls, mest på grund av att Fredrik tyckte att jag skulle göra ett försök på New Game+. Det startade lite stappligt måste jag erkänna och det märks tydligt att jag tappat respekten för några av de första bossarna i spelet. De är aningen argare i andra varvet i spelet. Samtidigt som jag gjorde detta experimenterade jag även lite med att strömma äventyret via Twitch, och jag måste säga att jag är rätt nöjd med den automatiska arkiveringsfunktionen i tjänsten.

Krille har spelat blixtsnabba sessioner av Lightning Returns

Till skillnad från många andra hundar verkar Tifa inte bry sig nämnvärt om åskan, se bara hur avslappnad hon är framför Lightning...

Till skillnad från många andra hundar verkar Tifa inte bry sig nämnvärt om åskan, se bara hur avslappnad hon är framför Lightning…

Som vanligt har mitt spelande bestått av väldigt korta sessioner då vår hundvalp Tifa följer rekommendationerna om att ta ett avbrott från stillasittandet minst en gång i halvtimmen lite väl entusiastiskt. Varje gång jag tror att jag ska få spela i åtminstone en trekvart hittar hon på något bus innan jag vet ordet av det, och när hon väl lugnat ner sig tvingas jag avbryta spelandet för andra detaljer som att laga mat, gå till jobbet, sova eller liknande. Det är givetvis utan tvekan värt det, men man måste ju få gnälla lite emellanåt!

Lightning Returns: Final Fantast XIII kanske inte är optimalt att spela i så här korta sessioner, men jag har haft ganska kul med spelet ändå under den knappa tid jag hunnit spela. Jag stör mig lite på den ofantliga mängden lektioner om så simpla detaljer som hur man köper föremål i butiker, hur spelet ständigt idiotförklarar mig genom att upprepa vad som ska göras femtiotretton gånger både i mellansekvenser och under spelandets gång, samt att Lightning inte alls känns lika tuff och självständig som tidigare. I övrigt är jag däremot ganska nöjd hittills – det nya upplägget med utforskande kombinerat med ständig tidspress känns roligt och annorlunda samtidigt som det helt nya stridssystemet känns väldigt originellt och djupt utan att gå alldeles för långt ifrån det ursprungliga systemet.

Dessutom känns XIII-3 otroligt mycket svårare än tidigare delar vilket gör det intressant. Kanske är det för att jag inte lärt mig stridssystemet tillräckligt bra ännu, men om det fortsätter att bli svårare och svårare även efter det så kan nog Lightning Returns bli min motsvarighet till resten av redaktionens besatthet av Dark Souls i kategorin absurt svåra spel.

Det är vad vi har ägnat åt oss i helgen – men vad har du spelat?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.