Vad spelade du i helgen? [Vecka 7 2014]

Våren är kommen! Åtminstone till södra Sverige. Nu har det förvisso inte börjat blomstra än, men all snö har äntligen smält bort och de tidiga morgnarna känns betydligt mindre mörka, kalla och energidränerande. Och som av en ren slump verkar spelutgivarna ha vaknat ur sin vinterdvala – den här veckan släpps ett antal nya, stora spel.

Men, nu är det ju inte det vi har spelat i helgen, nödvändigtvis.

Fredrik trollade med kort

Ungefär så uppgiven kände jag mig när min sparfil konstaterades förlorad

Ungefär så uppgiven kände jag mig när min sparfil konstaterades förlorad

Jag hade planerat en ganska lugn helg, men fredagen inledde starkt med besök på någon nystartad Malmö-klubb och livemusik (Au Revoir Simone, från hipster-himmelriket Williamsburg, New York). Under lördagen blev det ungefär lika delar tv-spelande som kort-spelande. Jag passade nämligen på att gräva upp en annan gammal hobby ur skrymslena och deltog i en draft-omgång av kortspelet Magic: The Gathering. Inga lightning bolts, men jag råkade däremot ut för lite ilskna grävlingar med trample-förmågan.

Men, jag hade ju tänkt ge mig på lite The Walking Dead också, både 400 Days och säsong 2. De planerna fick lite grus i sig när jag startade upp spelet och min sparfil mystiskt försvunnit. Att börja om hela säsong ett kändes lite som en uppförsbacke, så The Walking Dead får helt enkelt vänta ett tag till (Att spela igenom vare sig 400 days eller säsong 2 utan min resa och mina val är inte ett alternativ). I ren frustration gjorde jag det enda rätta – jag gick och spöade upp Gwyn, Lord of Cinder i Dark Souls istället. Och min resa genom det färgglada Rainbow Moon fortsätter storstilat.

 Johan har återvänt till bekanta jaktmarker

Denna helg började med Demon’s Souls, men övergick snabbt till Dark Souls istället. Efter mängder av motgångar, slarv och frustration i Demon’s Souls beslöt jag mig för att återvända till Lordran för att avreagera mig i Dark Souls istället. Till skillnad från min förra genomspelning där min karaktär nästan ordagrant var en pansarvagn har jag nu skapat en ren magiker istället.

Efter en lite trög start har jag börjat komma bra överens med min nya karaktär och jag fick till och med avverkat mina ärkefiender Ornstein & Smough relativt enkelt. Planerna att fortsätta med Outlast förblev dock enbart planer, men det kommer högst sannolikt att bli nästa titel i kö när jag har avverkat Gwyn på nytt.

Det är vad vi har ägnat åt oss i helgen – men vad har du spelat?

10 kommentarer
 1. jonasbylin jonasbylin
  • Simon Campanello Simon Campanello
  • Fredrik Johansson Fredrik Johansson
 2. motz motz
 3. Quint Quint
  • Fredrik Johansson Fredrik Johansson
   • motz motz
    • Quint Quint
     • motz motz
 4. Simon Campanello Simon Campanello

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.