Vad spelade du i helgen? [Vecka 4 2014]

En snöig och blåsig helg har tagit slut. Redaktionen har suttit uppkrupen i soffor, under filtar och sippat på te och spelat en hel del. Åtminstone jag. Vad har du spelat i helgen?

Fredrik jagade själar

Fredrik har en bred spelsmak, han spelar både Dark Souls och Demon's Souls. Snart kommer han även att spela Dark Souls 2.

Fredrik har en bred spelsmak, han spelar både Dark Souls och Demon’s Souls. Snart kommer han även att spela Dark Souls 2.

I ett tappert försök att kunna lägga Demon’s Souls bakom mig lagt jag en hel del tid med att jaga fiender, material och ovanliga vapen. Det lyckades någorlunda väl – jag har nu lyckats gå från 52 till 99 procent trofé-status för den amerikanska utgåvan av spelet. Just nu saknar jag endast en sak – en Pure Bladestone. Och jag minns precis hur roligt det (inte) var att grinda efter en sådan. Nåja, med lite envishet ska det nog gå.

Jag lyckades dessutom hinna med lite annat spelande – rollspel med penna och papper. Det är alltså läge att gå tillbaks till den äldre skolans nördande här. Tillsammans med en liten grupp kamrater ska vi köra igång  en kampanj i Fading Suns – rymdopera så det stänker om det.

Simon gick vilse i Gran Soran

Simon hakade på riddartrenden, fast i ett spel med snäppet färre dödsfall.

Simon hakade på riddartrenden, fast i ett spel med snäppet färre dödsfall.

Det blev tillslut mest ett hiskeligt massa kringrännande i Dragon’s Dogma: Dark Arisen för min del. Det är ett långt ifrån perfekt spel, men jag tycker att det finns en fin blandning i uppdragen. Det är mycket bakåtlutat springande runtom Gran Soran samtidigt som vissa mäktiga monster kan höja pulsen några snäpp. Eftersom jag, min vana trogen, fastnat i cirka alla sidospår jag snubblat över har jag inte kommit långt i berättelsen – men vem bryr sig om den egentligen?

Johan besökte gamla bekanta

Johan har också fastnat i Dark Souls-träsket. Snart får vi nog byta namn till Dark Souls-bloggen istället.

Johan har också fastnat i Dark Souls-träsket. Snart får vi nog helt enkelt byta namn till Dark Souls-bloggen istället.

Trots planer på att börja spela Puppeteer blev suget efter Dark Souls för stort. Som jag nämnde förra veckan hade min gamla sparfil upphört att fungera, vilket innebar att jag fick starta från början igen. Det kändes till en början som ett projekt som var lite större än jag önskade, men jag fick en bra start och det mesta flöt på utan problem.

Jag lyckades ta mig hela vägen till Anor Londo och i horisonten väntar mina vänner Ornstein och Smough, vilket betyder att jag nästan är framme där jag lämnade spelet förra gången. Det är tveklöst så att Dark Souls har klorna i mig igen.

Det är vad vi gjort i helgen – men vad har du spelat?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. motz motz
  3. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.