Vad spelade du i helgen? [Vecka 11 2014]

Redaktionen tog minsann lite långhelg det här veckoslutet – åtminstone om vi ska se till när det här inlägget publiceras. Nåväl – nog om denna korta avbönen om försening. Nu är det läge att gå loss på vad vi spenderade vår helg med.

Fredrik försöker glömma bort vampyrer

Jag har försökt skrubba bort de dåliga erfarenheter som Castlevania: Lords of Shadow 2 bar med sig. Den enorma besvikelsen över bortslarvad potential drog lite ner mitt humör under förra veckan, så för att bota det har jag mestadels sprungit runt i världigt färgglada världar och spöat på monster. I både Tales of Symphonia och Rainbow Moon är det nämligen högt upp på agendan. Det är någonting som är fruktansvärt vanebildande med Rainbow Moon – musiken är sådär mysigt glättig, grafiken är knivskarp och bara väldigt mysig. Att det är portabelt underlättar enormt – det går nämligen inte att spela i längre sessioner utan att tröttna en smula. Men i korta doser är det faktiskt riktigt trevligt.

Johan har försökt vara pacifist

Det primära spelet jag har tillbringat tid med i helgen är förstås Thief – vilket jag i skrivande stund precis har avslutat. Jag gillar att försöka mig på att spela pacifist när möjligheten erbjuds, och jag klarade mig en bra bit in i spelet faktiskt. Sedan upptäckte jag att trofén för att vara pacifist inte bara förbjöd dödande utan även medvetslöshet. Det betydde att den trofén var rökt sedan lång tid tillbaka, och att många vakter de i sista kapitlen i spelet fick smaka på en påk i bakhuvudet. Mer om spelet läser du senare i veckan i min recension.

Som kontrast till allt smygande tog jag mig igenom större delen av Army of Two: The Devil’s Cartel. Även om berättelse och manus tidvis håller en superfånig nivå är det inget fel på actionupplevelsen. Det är ett ypperligt spel att spela kooperativt med en god vän om du är ute efter en rejäl dos explosioner.

 

Det är vad vi har ägnat åt oss i helgen – men vad har du spelat?

3 kommentarer
  1. Mac_da_man
  2. Quint Quint
  3. jonasbylin jonasbylin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.