Vad spelar du i helgen? [Vecka 30 2015]

Efter en lite trög start i månaden har juli svängt om och bjudit på ett par trevliga spelveckor, något som ser ut att hålla i sig. Vilken tur att det nu är helg så att vi alla kan koppla av med veckans lanseringar innan vi tar itu med nästa veckas lockande spel. Snart är vi dessutom inne i augusti vilket innebär att de större spelen börjar trilla ut med jämnare mellanrum.

Johan ger sig ut på en högupplöst vandring

original

En av de mest väldesignade upplevelserna som har skapats och möjligtvis det bästa spel som släpptes 2012, släpptes nu under veckan som gick till PS4. Jag talar förstås om Journey, ett spel som trollband mig och många andra på PlayStation 3. Jag utvärderar nyversionen och kommer att skriva ihop mina intryck under helgen.

Jag ska dessutom försöka komma ikapp i både Tales from the Borderlands och Game of Thrones från Telltale som båda har fått nya episoder som jag inte har hunnit ta mig igenom ännu. Båda dessa serier har levt upp till den höga standard som utvecklarna satte med The Walking Dead och det ska bli intressant att se hur länge denna positiva trend kan hålla i sig.

Martin fortsätter sin utmaning men umgås också med fåglar

Nja, det visar sig senare att han är något ännu värre!

Nja, det visar sig senare att han är något ännu värre!

Jag fick äran att recensera Hatoful Boyfriend, en visuell novell där jag umgås med fågelhannar för att eventuellt hitta någon att leva livet med. Det som är lite udda är att min karaktär är en människa, något som hittills mynnat ut i knasiga skämt. Det visar sig så småningom att det inte bara handlar om att träffa killar – något mystiskt försiggår dessutom i skolan vi går i och det måste såklart utredas!

Jag fortsätter självklart min plågsamma men ljuvliga vandring genom Bloodborne (10/10). Som ni alldeles nyss kunde läsa, har jag klarat den första obligatoriska bossen och söker mig nu djupare in i Yharnams mörker. Jag blir mer och mer indragen i spelet och, ja – jag tror att jag gillar det skarpt!

Ruggiga utmaningar och stilistiska spel sysselsätter redaktionen, vad ska ni spela?

6 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Thomas Thomas
  3. Thomas Thomas
    • Thomas Thomas
    • SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.