Vad har du spelat i helgen? [Vecka 49 2013]

Så var helgen över och det är äntligen (?) måndag igen, vilket tar oss till frågan: vad har du spelat i helgen?

Blev det de spel du hade tänkt dig eller ändrades planerna? Hur gick det i spelet? Lyckades du äntligen ta den där åtråvärda trofén? Var du matchens hjälte i den där onlinebataljen, eller smiskade du kanske rumpa när du visade upp dina grymma färdigheter för kompisarna i det där partyspelet? Levde det nyinköpta spelet upp till förväntningarna? Eller gick spelandet kanske dåligt på grund av den usla kontrollen eller orättvisa designen?

Berätta så mycket som möjligt om din spelhelg – vi vill veta varje smaskig liten detalj!

Här är vad vi har spelat och har för intryck efter helgen:

Toby om Dark Souls och PlayStation 4

Det gick bra i Dark Souls i helgen. Visserligen krävdes det runt 40 försök att sänka Dragon Slayer Ornstein & Executioner Smough i Anor Londo, men det var nog för att jag valde att inte ta hjälp av andra. Sedan plöjde jag igenom The Great Hollow och dödade hydran i Ash Lake, för att slutligen bli ihjälslagen av en jättesvamp. Snopet.

Men nu har jag tagit mig till The Painted World of Ariamis. Det är sagolikt vackert där.

Allt detta har tyvärr inneburit lite mindre tid åt min PlayStation 4, men jag har hunnit bekanta mig med den något och har installerat lite spel. Jag startade dessutom Call of Duty, mest bara för att kunna säga att jag kört lite PS4 i helgen.

Fredrik om XCOM Enemy Within

Det lät egentligen så enkelt. ”Undersök vad som hänt i den lilla fiskebyn”. Glad i hågen skickade jag in ett par rutinerade trupper och ett par gröngölingar – delar av min elitstyrka låg på sjukhus, eller genomgick avancerad kirurgi (mer om det i recensionen). Allt lät ju så enkelt.

När uppdraget var slut levde en av mina gröngölingar. Återstående fem soldater hade brutalt massakrerats av utomjordingarna. Nu spelar jag inte XCOM riktigt så strikt som det går att göra – jag har ironman avslaget och svårighetsgraden på en behaglig nivå, men låter medvetet bli att ladda om sparfiler när saker går snett. I XCOM: Enemy Within går det snett väldigt lätt, väldigt snabbt.

Eventuella planer jag hade på att spela andra spel under helgen gick snabbt över efter att XCOM fångat mig i sina klor igen. Det här är inte ett spel – det är en besatthet. Ett uppdrag till och forska fram ett nytt vapen. Bara ett uppdrag till, sen ska jag stänga av. Jag lovar.

(XCOM: Enemy Within är en expansion/nyutgåva av XCOM: Enemy Unknown, med lite mer taktiska möjligheter, nedrigare fiender och coola vapen.)

Johan om Assassin’s Creed IV: Black Flag och Resogun

Innan helgen började hade jag planer på att spela Assassin’s Creed IV: Black Flag, Resogun och Killzone: Shadow Fall. Två utav tre är ju inte helt tokigt. En övervägande majoritet av helgen tillbringades på mitt virtuella fartyg i Karibien, och trots att jag inte ännu är klar med Assassin’s Creed 4: Black Flag vill jag nog säga att det är ett av de bästa i serien.

Allt är dock inte perfekt, och då tänker jag speciellt på antalet uppdrag som handlar om att följa efter någon och tjuvlyssna på samtal. Det var inte kul förr och det är – inte helt överraskande – inte kul nu heller. I slutänden är det ändå lätt att ha överseende med detta när resten av spelet håller så hög kvalitet.

Utöver mina piratäventyr har det blivit en kort stund med Resogun. En tillräckligt lång stund för att jag skulle märka att det är ett ypperligt spel, men att jag inte är tillräckligt bra för att bemästra det.

Jag kommer dock att återvända till det när jag är klar med mina äventyr på havet.

11 kommentarer
 1. Mattias Lönnqvist
  • Fredrik Johansson Fredrik Johansson
   • Mattias Lönnqvist
 2. Galten
 3. Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
 4. Joakim Håkansson Joakim Håkansson
 5. thex87
 6. jonasbylin jonasbylin
 7. Simon Campanello Simon Campanello
  • Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
 8. Neomaister Neomaister

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.