”Spelbara kvinnor är inte relevanta i Assassin’s Creed: Unity”

Grattis Ubisoft – ni har stått för mässans mest korkade citat.

I en intervju med Eurogamer förklarade regissören Alex Amancio att spelbara kvinnor i Assassin’s Creed: Unity inte är relevanta i denna titel. Förklaringen är att du spelar som karaktären Arno, och när du spelar tillsammans med vänner är samtliga personer även då denne Arno.

Men det finns gigantiska logiska luckor i hans resonemang.

Den allra första bortförklaringen kom från tekniska regissören James Therien som till VideoGamer sade att ”det är alldeles för mycket arbete med att skapa kvinnliga avatarer”, men att det faktiskt fanns med i planeringen till en början. Detta gör att den andra bortförklaringen från Amancio diskvalificeras eftersom det uppenbarligen var relevant med spelbara kvinnliga karaktärer i samarbetsläget.

Sedan finns det också lösa rykten om att hälften av jordens befolkning faktiskt är – hör och häpna – kvinnor. Att då, år 2014, tvingas spela som en man med sina vänner är helt absurt. De utvecklare och utgivare som vill vända sig till spelare oavsett kön borde förstå vikten av val när spelandet utvidgas från det vanliga narrativet.

Det är dags för utvecklare att gå ut från deras instängda kontor och se världen som den är – både män och kvinnor gillar faktiskt att spela och då är det alltid relevant med representation av båda könen i flerspelar- och samarbetslägen.

5 kommentarer
  1. Markus Sjöland (@MrPaNtsONhEaD)
    • Jonas Aronsson Jonas Aronsson
  2. macke86
  3. Quint Quint
    • Simon Campanello Simon Campanello

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.