Sony rensar bland spelservrarna

Det är inte bara julgranen som ska kastas ut vid en viss tidpunkt, utan även ett gäng spelservrar. En av världens mest hatade tredjepartsutgivare, Electronic Arts, brukar av förklarliga skäl stänga ner ett par gamla sportspel och några impopulära titlar under varje år och nu börjar det bli mer och mer vanligt även för Sony.

Några titlars försvinnande utannonserades redan för ett halvår sedan, till exempel MAG (som är till 100 % ett onlinespel) och SOCOM: Special Forces. Dessa ska stängas ner i slutet av månaden, nämligen den 28 januari. Men nu har det tillkommit några till titlar vars onlinedel kommer att sluta fungera i slutet av mars. Och ett riktigt stort spel läggs till i slutet av maj.

Ifall du gillar att dela ut motstånd online i Resistance-spelen, så kan du bara pyssla med det fram tills den 28 mars. Om du föredrar att bränna gummi när du spöar polarna i Gran Turismo 5 kan vi meddela att det tar slut den 20 maj. Förvisso släpptes Gran Turismo 6 (8/10) alldeles nyligen, men inte ens EA brukar släcka ner så pass populära spel lika tidigt. Troféjägarna kan spana in listan längst ner för att eventuellt ändra prioriteringsordern bland spelandet.

Berätta gärna för oss om du tycker att det var på tiden eller om de skulle ha igång servrarna fram till åtminstone nästnästa konsolgeneration!

Listan på Sony-spel, vars onlineservrar läggs ner under första halvåret 2014

28 januari

 • MAG
 • SOCOM: Special Forces
 • SOCOM: Confrontation

28 mars

 • Resistance: Fall of Man
 • Resistance 2
 • Resistance 3

20 maj

 • Gran Turismo 5
5 kommentarer
 1. Spelare H
 2. Alestes Alestes
 3. Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
 4. Mac_da_man
 5. Stefan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.