PlayStation Plus-versionen av Driveclub

Uppdatering: Sony har nu tagit beslutet att ändra hur uppgraderingen fungerar och du kommer därmed att kunna behålla det fulla spelet om du väljer att inte förlänga din PlayStation Plus-prenumeration. Snabba turer med andra ord och ett bra beslut från Sonys sida.

Ursprunglig text: Förra veckan blev det klart att Driveclub kommer att lanseras den 8 oktober efter diverse förseningar och omstruktureringar inom Evolution Studios. Denna vecka detaljerade även Sony hur den omtalade PlayStation Plus-versionen kommer att fungera och vad den kommer att innehålla.

Om du är medlem i PlayStation Plus kommer du att få en nerbantad version av spelet som innehåller elva banor, tio bilar och tillgång till alla spellägen som finns i fullversionen. Du kan sedan uppgradera din PlayStation Plus-utgåva till den fulla versionen av spelet för 50 euro och genom detta få tillgång till alla 55 banor och 50 bilar, men det finns en stor hake här.

Om du köper uppgraderingsversionen kommer den att upphöra att fungera om ditt PlayStation Plus-medlemskap löper ut. Detta strider lite mot den policy som Sony alltid haft tidigare om att alla spel du köper rabatterat är dina för alltid. I mina ögon är detta just ett sådant scenario – ett köp av ett rabatterat spel. Det går förstås att köpa fullversionen utan uppgraderingsrabatten för att få behålla spelet oavsett din prenumerationsstatus, men det är ju långt ifrån optimalt.

Vad tycker du om denna lösning från Sonys sida?

7 kommentarer
  1. Mac_da_man
  2. Macke86
  3. Jonas Aronsson Jonas Aronsson
  4. Mac_da_man
  5. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
    • Johan Lindros Johan Lindros
      • SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.