Månadens höjdpunkter [Januari 2015]

Det nya året är fortfarande ungt men det betyder inte att det dröjer länge innan spelsläppen kommer igång igen. För att ge en överblick på månadens lanseringen tänkte jag lista några av de absolut mest intressanta spelen som du inte får missa.

Dying Light (PS4)

Jag medger att jag är en av de få som hade gränslöst roligt när jag spelade Dead Island. Trots alla trasigheter och den horribla spelarmatchningen i det kooperativa läget var det en av de roligaste onlineupplevelserna jag hade det året. När nu Techland även blandar in element från Mirror’s Edge – ett annat av mina favoritspel – är förväntningarna skyhöga på detta spel.

I vanlig ordning är det dock svårt att förutse vad man får från Techland eftersom deras spel kan variera kraftigt i kvalitet, men förhoppningsvis kommer denna kombination av parkour och zombieslakt vara en klockren blandning.

Grim Fandango (PS4, Vita)

Det är kanske lite konstigt att jag nämner en nyversion av ett gammalt spel i min lista, men Grim Fandango är ett spel som alltid kommer att ha en speciell plats i mitt spelhjärta. Det är ett av de bästa äventyrsspelen som gjordes under den gyllene eran av Lucasarts fantastiska spelskapelser och innehåller tonvis av humor, intressanta karaktärer och en svårslagen noir-stämning.

Det finns säkert många PlayStation-fans som aldrig har spelat detta förr, och jag kan inte rekommendera det här varmt nog. Under PlayStation Experience i december förra året blev det även klart att Day of the Tentacle kommer att släppas till PS4, och då hoppas jag bara på att Full Throttle kommer strax efteråt.

Life is Strange: Episode 1 (PS4, PS3)

Detta episodiska äventyrsspel följer high school-eleven Max som upptäcker att hon har möjligheten att resa bakåt i tiden. Att döma av de trailers som finns tillgängliga tycker jag mig se en del inspiration från Quantic Dreams Beyond: Two Souls, och detta tillsammans med Dontnods fantastiska designteam gör att spelet kan bli något riktigt intressant.

Det enda som fortfarande är lite oklart är hur pass bra berättelsen kommer att bli, vilket förstås är en fundamental del i ett äventyrsspel. Utvecklarna har stora skor att fylla om de ska kunna konkurrera med Telltale Games framgångsmaskin.

Utöver dessa titlar släpps även följande spel:

 • Atelier Ayesha Plus: The Alchemist of Dark (Vita)
 • Duke Nukem 3D (Vita)
 • Citizens of Earth (PS4, Vita)
 • Resident Evil Remastered (PS4, PS3)
 • Saints Row IV: Gat Out of Hell (PS4, PS3)

Vad ser du mest fram emot i januari?

8 kommentarer
 1. Alestes Alestes
  • Alestes Alestes
   • Johan Lindros Johan Lindros
 2. Martin Svennberg Martin Svennberg
  • Johan Lindros Johan Lindros
 3. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
  • Johan Lindros Johan Lindros
   • SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.