Flera nya spel på gång till PlayStation-plattformarna

Antalet spelnyheter har sannerligen eskalerat denna vecka och ett flertal utvecklare har nu avslöjat släppdatum för en del intressanta spel. Därför är det läge att summera vad vid har att se fram emot, och det finns sannolikt något för allas smak och tycke. På listan hittar vi allt från gigantiska onlinerollspel till små roguelike-spel till PlayStation Vita.

The Elder Scrolls Online

Det kraftigt försenade The Elder Scrolls Online är nu, ett år efter den ursprungliga planen, på väg till PlayStation 4 den 9 juni. Utöver dessa goda nyheter förklarade även Bethesda att de kommer att slopa månadsavgiften som detta onlinerollspel har haft på PC. Du kommer istället att betala för själva spelet och sen kommer du att kunna spela så mycket du vill.

Självklart kommer inte Bethesda att säga nej till extra betalningar och kommer ändå att erbjuda ett prenumerationsalternativ som ger dig tillgång till expansioner och dylikt. Det kommer även att finnas mikrotransaktioner i form av kosmetiska föremål om du gillar sådant.

Borderlands: The Handsome Collection

Det finns väl inte många som tvivlade på att Borderlands-serien snart skulle ta steget till PlayStation 4 efter förra årets släpp av Borderlands: The Pre-Sequel som enbart släpptes till förra generationens konsoler. Mycket riktigt kommer Borderlands: The Handsome Collection redan den 27 mars, och detta paket kommer att innehålla både Borderlands 2 och Borderlands: The Pre-Sequel men av någon anledning inte det första spelet.

Utöver spelen kommer även alla expansioner att paketeras i samlingen, vilket innebär en hel del extramaterial som förlänger en redan väldigt omfattande spelupplevelse. Är du en riktigt passionerad Borderlands-fan kan du dessutom köpa den limiterade utgåvan som innehåller en radiostyrd version av Claptrap. Den är din för blygsamma 350 euro.

Unmechanical: Extended

Detta charmiga indiespel är en av de trevligaste nyheterna som dök upp i veckan. Det är ursprungligen utvecklat av svenska Talawa Games och släppt på PC där jag recenserade det på Eurogamer-tiden och nu portat av tjeckiska Grip Games, för att ge PlayStation-fans ett trevligt pusselspel med intressanta miljöer och kreativ design.

Redan den 11 februari kommer du att kunna köpa detta spel till PlayStation 3 och PlayStation 4, och spelet kommer även att innehålla nya områden som inte finns med i PC-versionen.

Flame Over

Sist men inte minst kommer även PlayStation Vita att få ett lovande spel inom kort. Flame Over är ett roguelike-spel där du spelar som en brandman som ska släcka bränder i slumpmässigt genererade nivåer. I grund och botten verkar det fungera som en tvåspaksskjutare där vatten och skum är dina vapen och eld är din fiende.

Släppdatumet är inte helt spikat för detta spel, men utvecklaren Laughing Jackal har uttryckt målsättningen att det ska släppas i februari. Spelet ser charmigt ut och jag är i princip alltid såld på roguelike-konceptet, och därför kommer jag att hålla ögonen på detta. Jag hade gärna sett ett gästspel av Kajan från Hipp Hipp, men det ser nog ganska mörkt ut på den fronten.

Det finns mycket att se fram emot – vad tilltalar dig mest?

5 kommentarer
 1. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
  • Johan Lindros Johan Lindros
   • SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
    • Johan Lindros Johan Lindros
 2. Macce_1

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.