Far Cry 4 släpps redan den 21 november!

Igår chockade Ubisoft internet med information gällande Far Cry 4 – spelet som många sett fram emot men som väldigt få vågat hoppas kunna avnjuta på den här sidan släpps redan den 21 november!

Till en början kände jag ett svalt intresse delvis eftersom jag lider av I-landsfenomenet ”Utbrändhet inom FPS-genren”, men också för att jag till dags dato inte lyckats spela igenom ett enda Far Cry spel. Visst har jag köpt (och försökt vara glad åt) det sköna, supercharmiga Blood Dragon men nej, jag orkade inte spela klart det heller.

Så vad är det då som får mig att höja ögonbrynen lite samtidigt som jag känner att en smula hopp tänds inom mig i det förut så kalla, halvt insomnade förstapersonsskjutar-hjärtat?

Jo det är fyra saker:

  • Ubisoft
  • Himalaya
  • Elefanter
  • Harpungevär

När jag tänker på spelglädje värdesätter jag utgivaren och utvecklaren väldigt mycket och där måste jag säga att Ubisoft med sina underbara Rayman-spel, Assassins Creed-sagan och det extremt lovande Watch Dogs enkelt och rättframt har visat var skåpet ska stå. De skapar spel som konsumenterna vill ha och ser samtidigt till att de är välgjorda och roliga.

Så har vi det där med själva Far Cry 4.

I slutet på mars bekräftade Ubisoft att det nya Far Cry-spelet skulle utspela sig i Himalaya – den underbart vackra bergskedjan som skapades när landmassan som vi idag kallar Indien kolliderade med den Eurasiska kontinentalplattan.

Bara tanken att som en medelålders konsolspelare få uppleva dessa massiva berg är häpnadsväckande och med tanke på hur underbart vackert Far Cry 3 ser ut kan vi Playstation 4-entusiaster inte annat än att gnugga händerna – eller hur?

Elefanter och harpungevär?

Om det är någon som saknar galenskaper i öppna spel lär det behovet tillfredsställas här eftersom det också utlovas ridturer på elefanter – något som förmodligen kan tolkas som en gimmick snarare än en fördel då däggdjuret i fråga bör vandra bergskedjorna fram tämligen långsamt. För mig spelar det dock ingen roll eftersom jag redan nu kan föreställa mig galna utmaningar som inkluderar elefanter, vapen och alldeles för duktiga spelare på internet!

Harpungeväret som man får tillgång till om man förbokar spelet talar också sitt tydliga språk – vem i sina sinnes fulla bruk tar med sig ett sådant vapen till Himalaya?

Den 21 november får vi se – tar du med dig ett öppet sinne tar jag med mig harpungeväret.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.