EA skjuter upp Battlefield Hardline och Dragon Age: Inquisition

Att spel skjuts upp för polering eller omkonstruktion tillhör vardagen i branschen, men det är sällan som det händer med de tänkta stortitlarna under hösten. Om det sker snackar vi högst om några veckor eftersom ingen vill missa det lukrativa fönstret inför julhandeln.

Utgivaren Electronic Arts har nu gått ut med att deras två monstertitlar, Battlefield Hardline och Dragon Age: Inquisition, skjuts upp. Ett av dem kommer under slutet av november, medan det andra kommer först nästa år.

Rollspelsälskarna kan börja andas nu, för Dragon Age: Inquisition kommer att släppas den 18 november i USA (några dagar senare i Sverige). Däremot kan Battlefield-fansen börja söka efter andra förstapersonsskjutare för hösten eftersom det planeras att komma ut i butikerna först under 2015.

Detta blir alltså första gången på mycket längre som EA inte har någon FPS-titel som släpps inför julen för att kunna konkurrera med Activisions Call of Duty. Det kanske ändå är för det bästa med tanke på hur lanseringen av Battlefield 4 sköttes. Fansen har det inbränt i deras minne för evigt, men för den mindre insatte hade spelet så brutala problem med både kampanjen och flerspelarläget att det i princip var ospelbart, något som fortfarande var aktuellt när expansionen Battlefield 4: China Rising (1/10) släpptes.

Jag ser ändå denna försening som något positivt. EA verkar ha lyssnat på all kritik och väljer hellre att jobba vidare med det istället för att sälja något som är fundamentalt trasigt. På kort sikt kommer de att lida av det rent ekonomiskt, men på lång sikt kan det med lite tur innebära att deras rykte höjs en aning.

Såvida Battlefield Hardline inte släpps trasigt under 2015.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.