Din mobil som mikrofon i SingStar – hur praktiskt är det egentligen?

Igår basunerades det ut ett pressmeddelande från Sony att SingStar ska snart dyka upp på PlayStation 4 – en nyhet som inte lär komma som en överraskning. Sedan utgivaren skrotade modellen med fysiska spel med påtvingade låtar och övergick till digitala låtpaket och à la carte har det blivit en välbehövlig vitamininjektion, trots att närvaron i fysiska butiker uteblivit av förståeliga skäl.

I sin strävan efter att göra deras spel ännu mer lättillgängligt för de som spelar mer sällan har de introducerat en nyhet som låter riktigt häftigt till en början – att kunna använda din telefon som mikrofon. Att slippa hårdvarukostnader och göra så att alla snabbt kan få åtkomst är ett smart drag, men det finns ett stort och praktiskt problem. Batteritiden.

Med dagens smarta telefoner ökar lagringsminnet i samma utsträckning som antalet aktiva applikationer, något som gör att det går åt mer ström än någonsin. Trots en mycket snabb utveckling och förbättring av batterier hänger det inte riktigt med i takt med det aktiva användandet som har accelererats bortom alla förväntningar.

Att då använda din telefon som mikrofon på en sångfest blir något som slukar ännu mer ström. Fler och fler börjar dock ta med sig en laddare alternativt att de får låna den från festvärden, men om du har druckit flertalet rusdrycker under kvällen kanske inte det rationella tänket finns kvar där i huvudet. Då blir det ytterligare en smärtsam erfarenhet under hemresan om att vara mer sparsam med användandet av telefonen.

Så, hur praktiskt är det egentligen med att använda din telefon som mikrofon istället för att använda just mikrofoner? Jag håller mig nog till det senare alternativet.

3 kommentarer
  1. macke86
  2. motz motz
  3. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.