Dark Souls-café öppnar i Tokyo

I avdelningen spelfranchiser som får temabarer uppkallade efter sig är kanske Dark Souls en av de mest otippade. Dragon Quest och Resident Evil har redan haft sin del av kakan – men så även en Capcom-temabar komplett med zombiehjärna-desserter.

l_52ca9dfa47be6-332x500

Lämna dina vapen i dörren

Men nu är det alltså dags för Dark Souls att sätta sin prägel på det japanska nattlivet med sin egen kulinariska twist. Vad sägs om maträtter som hamburgare från jätteråttor, dumplings preparerade från dynga, Stenrings-lökringar, och fish and chips från Anor Londo. Självklart svarta som natten – den mesta maten är färgad av bläckfisksbläck för att få rätt mörka, dystra känsla. Den självklara drycken till dessa rätter är ju Estus. Eller, för de som vill – fruktjos eller öl serverade i flaskor liknande Estus-flaskan från spelet.

l_52ca9e06c2f3e

Efter ett rejält mål av Kalameet-kött behövs nog lite Estus

För att inte bryta illusionen står priserna i menyn inte i yen, men självklart i själar. 1500 själar för en råttburgare, 4800 själar för ett köttstycke från den svarta draken Kalameet.

l_52ca9dfa09fa7-500x332

Och skulle du behöva hjälp med hur du angriper maten finns det hjälpsamma hintar

Cafét, som ligger i Nishi-Azabu-området,  har bara öppet fram till och med tredje april, så intressenter bör börja planera sin resa redan nu. Hemsidan för cafét: http://www.darksouls.jp/pc/darksoulscafe/

Nu hoppas vi bara på att maten inte kräver riktigt lika mycket försiktighet som spelet, eller att den är i närheten av lika dödlig.

Bilder från Edge/Famitsu

Ett svar
  1. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.