Recension: Queen’s Quest 2: Stories of Forgotten Past [PS4]

Att Artifex Mundi i princip är en dominerande kraft inom genren berättelsedrivna pusselspel råder väl knappt någon tvekan om. Under senare år har den polska studion släppt titlar till PlayStation 4 nästan månatligen och både platinajägare samt spelare som uppskattar lugnt klickande har med glädje tagit del i äventyren.

I Queen’s Quest 2: Stories of Forgotten Past axlar jag rollen av en alkemist, som blir kallad till landets konung då en av dennes högst aktade agenter har mördats. Inom kort blir jag indragen i en djup konspiration där det känns som att jag inte kan lita på någon i min närhet.

Mr. Hamster är trött och därför måste jag koka hans soppa

Berättelsen är riktigt underhållande denna gång, då jag får ta en resa in i de klassiska sagornas land. Jag får stifta bekantskap både med Hans och Greta, Robin Hood samt flertalet andra välkända karaktärer från de berättelser jag läste och fick höra som barn.

Utvecklaren Brave Giant blandar friskt bland sagorna, samtidigt som de lyckas variera spelsätten på ett uppfriskande vis. Självklart är de klassiska lägena liknande de som vi är vana vid i denna typ av spel, men det finns även intressanta varianter av konceptet som helhet.

Stories of Forgotten Past inkluderar de traditionella pussel som tidigare spel har erbjudit, men adderar även element av alkemi och till viss del även bossfajter där jag behöver hitta runor eller tecken som är unika för att besegra min motståndare.

Spelet innehåller mysiga miljöer. Som väntat.

Det är dock inte mycket som är nytt i denna titel, och kanske är det där den finner sin charm. De sköna, avslappnande momenten där jag ska hitta dolda ting i en plottrig miljö går fortfarande hem, trots att jag redan har löst den här sortens gåtor hundratals gånger tidigare.

För platinajägaren är detta en liten skatt i sig då den endast kräver en genomspelning. Det gäller dock att vara speciellt noggrann i varje nytt rum då du behöver hitta både mytologiska varelser och pusselbitar för att kamma hem de respektive troféerna.

Queen’s Quest 2: Stories of Forgotten Past briljerar knappast med uppfinningsrikedom eller variation, men erbjuder trots detta en riktigt mysig atmosfär och ett tillbakalutat spelsätt. Enligt mig, en avkopplande stund i vardagslivet, kantad med en intressant och finurlig berättelse.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.