Recension: Nightmares from the Deep 3: Davy Jones [PS4]

I den tredje och avslutande delen av Nightmares from the Deep följer vi återigen Sarah Black; den otursförföljda museiintendenten som gång på gång hemsöks av döda pirater. Under en förevisning börjar oturen med att strömmen går, och eskalerar sedan kvickt till en händelse av väldiga proportioner.

Den beryktade piraten Davy Jones äntrar scenen, och trots att hans liv släcktes för hundratals år sedan besöker han museet och kidnappar både Sarah och hennes dotter. Jones lurar dottern att skriva på en pakt, vilken gör henne bunden till den spöklika kaptenen och självklart tar mamma Black på sig uppdraget att frigöra henne – ett pussel i taget.

Men! Nu förstörde du ju hela flödet i min Powerpoint-presentation!

Men! Nu förstörde du ju hela flödet i min Powerpoint-presentation!

Som vanligt i Artifex Mundis spel, är berättelsen roande även om den inte kommer att vinna några utmärkelser för vare sig dialog eller handling. Efter att ha hamnat i Davy Jones klor, flyr jag min cell och landar på en ö som är invaderad av pirater, men förstås även av pussel, gåtor och mängder av samlarföremål.

Momenten med att hitta ett antal gömda ting i en bild upptar såklart majoriteten av tiden i spelet, men jag erbjuds också andra utmaningar i form av att leta dolda föremål i de vanliga miljöerna också. Jag måste hitta allt för att få min platinatrofé, och som den trofésamlare jag är, kan jag inte låta bli utan att stanna extra länge och göra mitt bästa för att grundligt undersöka alla nivåer.

De övriga pussel jag ställs inför känns överlag lite för enkla, och kräver inte speciellt mycket tankeverksamhet för att klara av. Det är väldigt sällan jag fastnar i någon klurig utmaning, vilket är lite synd då studions övriga titlar brukar erbjuda någon eller några riktigt knepiga gåtor.

Tusan också! Vart lade jag motorsågen och handgranaten nu igen?

Tusan också! Vart lade jag motorsågen och handgranaten nu igen?

Som vanligt bjuds jag som spelare på en del riktigt vackra miljöer, vilka i kombination med de gömda samlarobjekten ständigt får mig att stanna upp för att beundra vyerna och noggrant analysera de intrikata designade rummen.

Överlag är Nightmares from the Deep 3: Davy Jones ett värdigt avslut på serien som kretsar kring Sarah Blacks utmaningar som museiföreståndare. I ett lagom långt avsnitt, levererar Artifex Mundi en jämn takt när det kommer till själva berättelsen, och även lagom kluriga pussel som går att avverka relativt snabbt och enkelt.

Är du en troféjägare finns det möjlighet att inkassera en platinum till en kostnad av ett fåtal speltimmar och om du älskar lagom kluriga pusselspel med mängder av möjligheter att leta dolda föremål i en bild smockfull av andra ting, kommer du definitivt att få ditt lystmäte med detta spel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.