Recension: Floor Plan [PSVR]

Efter att ha njutit av den mörka men samtidigt mänskliga humorn i Accounting + (7/10), kände jag att PlayStation VR (8/10) har potential för mängder av galenskaper. Därför tvekade jag inte att kasta mig över Floor Plan från den amerikanska utvecklaren Turbo Button.

Floor Plan är i grund och botten ett pusselspel som kan styras antingen med en DualShock 4 eller två PlayStation Move-kontroller. Jag befinner mig i en hiss och ingenting förklaras för mig. Efter en stund upptäcker jag dock en panel med en knapp som stoltserar med siffran 12. Jag trycker på knappen och lämnar en mysig våning med en sprakande brasa bakom mig.

Hej, har du sett Thomas Di Leva här någonstans?

Hej, har du sett Thomas Di Leva här någonstans?

På våning tolv finns det en rymddräkt som saknar vissa delar. Dessa finns utspridda över spelets olika våningar, och jakten efter en hjälm och två skor påbörjas. Det enda jag kan göra är att ta hissen till de olika våningarna och försöka lista ut vad jag behöver göra för att lösa de pussel som utmanar mig.

Utmaningarna är till en början väldigt enkla, men stegras i komplexitet efter bara några minuter. Innan jag vet ordet av har jag grävt upp gravar, matat grisar med sedlar och mördat en snögubbe med en fackla. Det tar en stund innan jag har listat ut allt som spelet har att erbjuda i form av pussel, men efter bara en halvtimme är jag klar och når spelets mål.

Under spelets gång har jag samlat på mig en hel del udda föremål som jag behöver använda på ett eller annat sätt. Det finns inte alltid logiska kopplingar till vad jag ska göra med sakerna, men på det sättet påminner titeln om äventyrsspelen från förr, något som jag upplever som väldigt charmigt.

Oj, här har det gått hett till...

Oj, här har det gått hett till…

Ständigt utmanas jag att söka logiska lösningar eller att använda fantasin för att frammana intelligenta resultat åt till synes omöjliga uppgifter. För min del innebär det mängder av besök i de olika våningarna för att prova mig fram vad som fungerar och vad som är helt meningslöst att prova.

Trots den korta upplevelsen, trivs jag ganska bra i världen som Turbo Button har skapat. Den är inte i närheten av lika tokig och knasig som upplevelsen i Accounting + men saknar inte på något sätt charm eller underhållning. För den ringa investeringen som krävs, rekommenderar jag Floor Plan till dig som har några tior över och letar efter efter en underhållande, kortare upplevelse i VR.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.