Recension: Farmer’s Dynasty [PS4]

I samma fåra som den rogivande lantbrukarsimulatorn Farming Simulator 19 (7/10), tittar en helt ny utmanare fram. Den tyska utvecklaren Toplitz Productions satsar på att, från ingenstans, leverera en lite annorlunda version av lantlivet.

Det finns väldigt många likheter med lantisjättarna GIANTS mångåriga simulator-serie, men det andas ändå nytänk och även om upplevelsen lämnar en del att önska, trivs jag bra.

Som så ofta annars i denna typ av spel, ärver min karaktär en mindre bondgård och tar tillfället i akt att fly det hektiska storstadslivet och börja om sitt liv i mindre skala. Gården som möter mig i Farmer’s Dynasty är dock riktigt nedgången och därför är det tur att arvingen är händig och kan laga saker.

När jag är klar med det här fältet, ska jag måla om ladan

Många av spelmomenten som upprepas handlar nämligen om reparationer. För att komma igång med lantbruket, behöver jag se till att laga alla byggnader och hus som jag kommer att behöva använda under min karriär som bonde. Efter en ganska kort introduktion till kontroller och funktioner, lämnas jag att fritt reparera min lilla gård.

Jag sätter dit nya plåtar på silon, lägger nytt trätak på ladan och beger mig sedan till boningshuset för att göra det beboeligt igen. Det tar några dagar, och under allt hårt slit introduceras jag till de två viktiga faktorer som jag måste hålla ett öga på under spelets gång; hunger och sömn.

Sömnen fixar jag enkelt så fort jag lagat mitt hus, men maten behöver jag åka och handla eftersom mina åkrar inte ännu producerar några grödor. Som tur är, träffar jag på en vänlig själ längs vägen till min gård som säljer korv och annat nyttigt. Några Euro fattigare återvänder jag till hemmet för att fortsätta arbetet.

Efter någon dags arbete, märker jag att det finns nya destinationer på min karta att utforska. På varje nytt ställe upptäcker jag folk som behöver hjälp, oftast att laga deras hus eller lador. När jag slutför dessa uppdrag, får jag ofta ett nytt tillbehör som jag kan använda i mitt egna lantbruk.

Med en sjysst spikpistol, går det att uträtta underverk!

På detta vis fortsätter mina dagar i spelet. Jag plöjer en åker hemmavid, tar traktorn till grannen och hjälper till med lite sysslor där för att bli belönad. Överlag är det en väldigt förnöjsam upplevelse, men efter att ha spelat flera timmar i sträck, är det lätt att bli mätt på känslan.

Farmer’s Dynasty är ett alldeles utmärkt tidsfördriv för spelaren som inte njuter av djupet i Farming Simulator-spelen, men som ändå vill ha lite skit under naglarna. Grafiken, och speciellt karaktärsdesignen, är på sina håll fantastiskt undermålig, men det är inte därför jag dras till denna speltyp.

Däremot är det något rofyllt som delges mig, även i denna titel. Det finns något oemotståndligt tillfredsställande i att fixa grannens tak, se till tomatplantorna i växthuset eller kultivera åkermarken som jag skördade för några dagar sedan. Jag tar livet dag för dag i denna titel. I morgon ska jag åka en sväng till kyrkan innan jag hälsar på grannen i den nordliga delen av samhället. Jag har hört att hon har en gödselspridare som hon skänker till den som lagar hennes växthus.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.