Recension: Coffee Talk [PS4]

Livet som barista är inte alltid en dans på rosor, märker jag när jag börjar spela Coffee Talk. Inte nog med att jag måste hålla koll på vilka ingredienser som ingår i vilka varma drycker, jag måste även lyssna på mina besökares vardagsproblem och ibland försöka komma med goda råd.

Coffee Talk är ett rätt unikt spel, även om det kanske påminner lite om VA-11 HALL-A: Cyberpunk Bartender Action (7/10) eller Necrobarista till idéerna. I grund och botten är det enkelt – jag snackar med det lilla caféets besökare och blandar rätt drycker till dem.

Vissa kunder har enklare önskemål än andra

Vartefter dagarna går introduceras nya spännande drycker och jag lär mig mer och mer om mina besökare och deras (mer eller mindre) dramatiska liv. För att krydda till det lite extra så ligger det lilla caféet i ett Seattle (världens kaffehuvudstad?) befolkat av orcher, alver, människor, varulvar och allehanda andra varelser.

En av mina gäster, Freya, skriver på en novell och kommer med jämna mellanrum med uppdateringar. De andra undrar hur hon har tänkt att introducera konflikter eller skildra de samhällsproblem som deras Seattle har fast i en värld bara befolkad av människor. Freyas svar: ”Det är science fiction, det är till för att skildra sånt här”.

Räkna inte med det, Baileys. Räkna inte med det.

Baileys och Lua ovan är också ett par av stamgästerna som dras med sina egna problem – det är inte helt enkelt att få relationer att gå ihop, i synnerhet inte kombinationen alv och succubus.

Blandningen visuell novell och kaffebryggarsimulator fungerar rätt bra – dialogen, karaktärerna och världen är spännande. Gästerna diskuterar öppet sina problem och oftast är ämnena både rörande och pricksäkert skildrade – spelbranschen får sig ett par välförtjänade knytnävar, till exempel.

Tyvärr faller Coffee Talk lite på att mina interaktioner med kunderna inte sträcker sig längre än att brygga kaffe eller varm choklad. Jag kan inte direkt interagera i dialoger, utan är evigt dömd till att passivt följa med i mina gästers öden. Kanske är det så livet bakom bardisken är?

Vänta lite, jag måste ta en beställning här borta. Var det en cappucino du ville ha?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.