Säg hej till vår nya skribent Joel!

PSbloggen växer så det knakar, så pass att vi behöver nya skribenter lite då och då. Det nya tillskottet heter Joel Persson, en man som säger sig gilla Dark Souls-spelen lika mycket, om inte mer, som alla andra i redaktionen.

I sann journalistisk anda gjorde jag en kort intervju med honom via e-post, så att du som läsare kan få veta lite mer om honom.

Vem är du?

En gammal gubbe, hela 35 år (GammelGubben(tm)), som började sin tv-spelskarriär med en NES och Ice Climber. Längs med vägen har det varit en massa Nintendo, PC, pyttelite SEGA (Dreamcast), PlayStation och Xbox 360. Nästan alla står under tv:n och sex av de tio som står under tv:n är inkopplade. Sen har jag såklart de sex bärbara konsolerna av olika sorter.

Min favoritgenre är actionrollspel i stil med Fallout och The Elder Scrolls. Det är något i mig som blir varmt när jag får utforska en stor värld med allehanda konstigheter och där jag blir lurad till att tro att jag spelar precis som bara jag vill. Annars är jag mer eller mindre en allätare. Dock går de flesta sportspel bort förutom NHL några timmar vart tredje/fjärde år. Överhajpade, ”pixliga bara för pixlighetens skull”-indiespel går oftast också bort.

Jag är också före detta trummis i pixelmetal-bandet Rest in Pixels.

Vilken PlayStation-konsol är din favorit?

PlayStation 1 återuppväckte min kärlek till konsolspelandet med bland annat titlar som Final Fantasy VII, Oddworld Abe’s Oddysee, WipEout 2097, Rollcage med flera. Den drog mig tillbaka framför tv:n efter flera års häckande framför PC-monitorn.

Hörlurar eller 5.1-ljud?

Hörlurar med 5.1-ljud (red. anm. – det existerar inte 5.1-ljud i hörlurar, utan det är endast en simulation av surroundljud)

Vilken Trophy är du mest stolt över?

Ingen faktiskt. Jag jagar inte Trophies. Jag är för gammal. (Se tidigare nämnda GammelGubbe(tm))

Dark Souls, SMT: Persona och Diablo – en spelserie måste du spela varje vaken timme under en och samma helg, en spelserie måste läggas ner och aldrig återkomma, och slutligen en spelserie som du måste spela varje dag i minst en timme i resten av ditt liv. Hur låter dina val och varför?

Spela varje vaken timme under en helg: Dark Souls. Det är helt enkelt jävligt bra. Särskilt när man börjar kunna hävda sig i PvP.

Spelserie som måste läggas ner och aldrig återkomma: Diablo. Det nådde sin höjdpunkt med Diablo II och det kommer aldrig bli så bra igen. Spelmekaniken funkar bara så länge och man kan bara utveckla den så mycket innan det antingen blir trasigt eller något annat. Diablo III är exempel på båda.

Spela varje dag i minst en timme resten av mitt liv: Persona. En timmes dubbelliv per dag? Oftast i någon japansk high school? I rest my case.

Slutligen, vad spelar du just nu?

Transistor, Dark Souls 2, WatchDogs och Soul Sacrifice Delta.

5 kommentarer
  1. Martin Svennberg Martin Svennberg
    • Joel Persson Joel Persson
  2. Toby Lee Toby Lee
    • Joel Persson Joel Persson
  3. Ina

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.