Månadens PlayStation Plus-spel [Oktober 2023]

På PSbloggen laddar vi upp inför en ny månad där vi förväntar oss såväl nya utmaningar som spännande spelsläpp. För den som har en prenumeration på PlayStation plus vankas det nya förmåner i form av gratis titlar, och om vi vanligtvis brukar anse att det är bra spridning på genrerna så är det ingenting jämfört med den här månaden. Det bjuds nämligen på en salig mix av våldsam rymdaction, vilda västern-äventyr och..bärgning av potatisskörden? Men vad är det för spel som erbjuds? Det får du veta nedan.

Först ut är fjolårets snackis, The Callisto Protocol (9/10), ett spel som för många är en spirituell uppföljare till den ursprungliga Dead Space-serien. Efter en incident på ett rymdskepp hamnar vi i rollen som kaptenen Jacob Lee i en cell på fängelsekolonin Black Iron. Något händer på fängelset och snart har Jacob mutanter upp till armhålorna när han kämpar för sin överlevnad och frihet. Spelet bjuder på våldsamheter och intensiv action i rymdmiljöer som verkligen imponerar. För en mer ingående beskrivning, följ länken ovan för att nå PSbloggens recension från när spelet släpptes.

Om du vill att någon ska höra dig när du skriker och är typen som hellre stannar på jorden kanske vilda västern är en mer passande kontext. Som tur är bjuder även Weird West (9/10)  på action och underhållning, men av en annan sort. Spelet låter oss nämligen följa ett helt gäng karaktärer under deras äventyr i en spännande berättelse laddad med ockulta teman och djupgående dialoger. Mängder av sidouppdrag, miljöer och karaktärer gör dessutom att det här spelet håller länge. Även Weird West har recenserats av bloggen, och en längre utläggning finner du i länken ovan.

Kanske känner du dig inte sugen på action alls, oavsett om den utspelar sig i rymden eller i vilda västern. Du skördar hellre grödor än liv och föredrar timmar bakom ratten på en härligt grön John Deere-traktor. Om så är fallet har du en jackpot bland månadens PS Plus-titlar då simulatorspelet Farming Simulator 22 är månadens tredje spel. Bondgården ska skötas och med mängder av maskiner och fordon till ditt förfogande är det bara att sätta igång. Om uppgiften blir lite väl tuff finns dessutom möjligheten att koppla upp sig och samarbeta med andra spelare.

Nytt på PS Plus 3/10

  • Callisto Protocol (PS4, PS5)
  • Weird West (PS4, PS5)
  • Farming Simulator 22 (PS4, PS5)

Lämnar PS Plus 3/10

  • Saints Row (PS4, PS5)
  • Generation Zero (PS4)
  • Black Desert (Traveler Edition) (PS4, PS5)

Vad ser du mest fram emot att spela?

2 kommentarer
  1. Micke
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.