Video från ett uppdrag i Mirror’s Edge: Catalyst

Dags att snöra på sig de röda löparskorna igen – Faith är tillbaka och från Gamescom-mässan i Köln visar Electronic Arts upp den första videon där vi får se stora delar av ett uppdrag i spelet. Faith har fått till uppgift att bryta sig in i storföretaget Elysiums kontor får att försöka få tag i viktig information. Inget går så klart som planerat…

Videon är ihopklippt för att visa flera olika moment av det spel som vi kommer att få njuta av i slutet av februari. Vi får se den där flytande, flygande fartkänslan som kännetecknar äkta parkour men även en del långsammare moment när Faith utforskar kontorsbyggnaden.

Det som bekymrar mig en aning är mängden av strider som den här nivån av spelet verkar innehålla. Visst, Mirror’s Edge hade en del sparkar och slag, men striderna var väl avvägda och stoppade inte upp den snabba vägen framåt speciellt mycket.

Som jag skrev i inlägget från E3 i somras, ser spelet fantastiskt vackert ut – ibland på gränsen till löjligt polerat faktiskt. I en kort sekvens syns Faith’s spegelbild när hon är på väg att braka igenom ett fönster; snyggt men kanske inte riktigt nödvändigt för spelets helhetskänsla.

Som vanligt erkänner jag villigt att jag redan är mycket förtjust i det jag ser och ser verkligen fram emot att få spela prologen till Mirror’s Edge!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.