The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel utannonseras för PlayStation 4

Den här nyheten får mig att känna mig som Gert Fylking på utannonseringen av nobelpristagaren i litteratur och jag vill bara skrika ”Äntligen!”. Trails of Cold Steel-serien är bland det bästa jag spelat på senare år, och med tanke på att den tredje delen är plattformsexklusiv för PlayStation 4 känns det helt rätt att föregångarna också görs spelbara på plattformen.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel I: Kai – Thors Military Academy 1204 har fått en extra lång titel för att visa att det är en remaster och inte en rak portering av originalspelet. Än så länge är det endast utannonserat för Japan där det kommer att släppas den 8 mars 2018 till det facila priset av 3500 yen (motsvarande ca 260 kronor). Men samtidigt som Nihon Falcom utannonserade detta passade de också på att avslöja att serien passerat en miljon sålda exemplar och eftersom lokaliseringen redan är gjord ser jag det som högst sannolikt att det släpps i väst också.

I samband med denna utgivning har titeln fått några nya funktioner och egenskaper. Först och främst har det fått 4k-stöd för de som har PlayStation 4 Pro och spelet kommer att flyta på i 60 rutor per sekund. Ljudet ska vara förbättrat och du ska med en knapptryckning kunna få spelet att gå dubbelt eller fyrdubbelt så fort. Det är en funktion alla platinajägare kommer att uppskatta när de spelar spelet för andra eller tredje gången.

Det kommer också att finns en cross save-funktion för dig som har en sparfil på PlayStation 3 eller PlayStation Vita och om du skulle ha en sparfil från The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III att ladda in, låser du upp extra dräkter åt figurerna.

I Japan föräras också de som förbokar spelet med ett alternativt omslag till asken med ny konst på Class VII.

Kommer du att spela detta i 4K?

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.