The Escapists + The Walking Dead = sant

Vi lever i en tid där så många speldrömmar går i uppfyllelse. Vi får underbara spel med fantastiskt gripande serier som The Walking Dead och härligt avskalade retroverk som The Escapists (8/10). Ena minuten kan jag sitta och gråta på grund av hopplösheten som en postapokalyptisk virtuell värld tvingar på mig och i nästa stund njuter jag av en fängelsesimulator som påminner om ZX Spectrum-klassikern Skool Daze. Vad kan vara bättre än att pendla mellan dessa två uppleveler? Jo, att få uppleva dem på samma gång – i ett spel!

Utgivaren Team 17 publicerade idag en video på YouTube som visar ungefär vad vi kan vänta oss inom kort. Huvudkaraktären är Rick Grimes från serietidningen och TV-serien och vi verkar få följa honom från den första dagen då han vaknar upp på sjukhuset. Spelet är helt klart byggt på samma grund som The Escapists men istället för fångvaktare och elaka cellkamrater, vandrar zombier runt i korridorerna. Vi kan med andra ord inte förvänta oss lika bra ordning i matsalen under lunchen som i The Escapists!

Förutom flykten från sjukhuset i början av serietidningen, utlovas även det hårda livet på en bondgård och utforskning av ett övergivet fängelse – allt baserat på den svart-vita, tryckta berättelsen. The Escapists: The Walking Dead, som spelet heter, släpps i slutet av året till andra plattformar. Tyvärr har Team 17 ännu inte berättat när PlayStation 4 versionen släpps men förhoppningsvis blir det i början av nästa år.

Jag längtar tills jag får kontrollera en pixlig version av Rick, gör inte du det?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.