SUPERBEAT: XONiC går att spela på PlayStation TV

Jag berättade för ett tag sedan om fem lovande musikspel som skulle släppas inom kort och SUPERBEAT: XONiC var ett av dem. Trots pulserande och grym technomusik med förtrollande bakrundsgrafik, har jag länge varit en smula återhållsam med min längtan efter spelet. Anledningen är så klart att det ser ut att vara gjort för att använda pekskärmen istället för knapparna, vilket är styrsättet jag föredrar.

Utvecklaren har dock lovat att det går att kontrollera med knappar om man inte trivs med att kladda ner sin skärm. För några dagar sedan stärkte dock acttil sitt budskap i ett pressmeddelande som dämpade min skepsis.

Spelet kommer släppas både för nedladdning och som fysisk produkt, dessutom står det nu klart att det är kompatibelt med PlayStation TV. Detta innebär att utvecklingen förmodligen fokuseras mer på ett kontrollvänligt spel snarare än det traditionella styrsättet från DJ MAX Fever, åtminstone hoppas jag på det.

Förutom 45 musikstycken, tre svårighetsgrader och onlineranking, utlovas mängder av nedladdningsbart material efter spelet har släppts. Det låter med andra ord som att vi rytmspelsfantaster kommer att kunna njuta länge av SUPERBEAT: XONiC när det väl kommer i höst.

Ser du fram emot att spela detta spel på pekskärm eller tänker du använda en kontroll?

4 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. Martin Svennberg Martin Svennberg
    • Quint Quint
      • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.