Sony informerar om planerna för firmware 3.0

Även om PlayStation 4 i mångt och mycket är en bra konsol finns det ju alltid saker som kan förbättras. Lyckligtvis är även Sony medvetna om detta och har nu börjat detaljera några av de planer de har för nästa stora uppdatering. Firmware 3.0, eller Kenshin som de har benämnt den, kommer bland annat att tillgodose ett av mina stora önskemål som jag har haft under en längre tid, och då tänker jag på utökad molnlagring för sparfiler.

Jag har i princip tappat räkningen på hur många gånger jag har behövt tömma ut denna i dagsläget snålt tilltagna lagringspunkt och det är därför glädjande att se att de kommer att expandera gränsen från 1 GB till 10 GB. Även om det är ett stort steg i rätt riktning är det inte helt optimalt, då det är en tidsfråga innan även detta fylls upp. En bättre lösning hade varit att i likhet med Steam ha lagringsgränser per spel istället för per konto, men vi kan ju inte få allt här i världen.

Vi kommer även att få möjlighet att strömma spelsessioner till YouTube, något som säkert kommer att öka i popularitet i och med den stora satsningen på YouTube Gaming som lanserades förra veckan. Om detta ska kunna konkurrera med Twitch behöver de dock arbeta en aning på det ofta övernitiska upphovsrättssystemet som kan få för sig att blockera dina direktsändningar om det ger utslag.

Delning av spelklipp via Twitter kommer också att möjliggöras, även om dessa är begränsade till tio sekunder per klipp. För en mer komplett lista med planerade nyheter kan du kika på den officiella PlayStation-bloggen.

Vilken nyhet ser du mest fram emot?

3 kommentarer
  1. Krax
    • Johan Lindros Johan Lindros
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.