Sony håller ingen presskonferens på Gamescom

En månad har passerat sedan den stora nyhetsurladdningen på E3-mässan, och det är nu ganska exakt en månad kvar till att Gamescom drar igång. I likhet med förra året blir det dock inte någon presskonferens under den tyska spelmässan, vilket förstås är lite tråkigt. Detta väcker ju då ännu en gång frågor om Sonys lanseringsplaner för PlayStation Neo, eftersom det börjar bli ont om tillfällen att visa upp hårdvaran i år.

Det följer dock mina spekulationer om att Neo inte är aktuell för släpp denna höst för att inte stjäla rampljuset från PlayStation VR.

Sony är dock inte ensamma om att hoppa över Gamescom i år, då även Electronic Arts och konkurrenterna Microsoft kommer att skippa mässan. Det finns dock en bra poäng med att inte hålla en presskonferens så här nära inpå E3-mässan, då det sällan finns speciellt mycket nytt att visa. Det var mestadels därför som Sony valde att hålla sin presentation på Paris Games Week förra året istället, och det är troligt att detta kommer att upprepas i år även om det ännu inte har bekräftats än.

Förutsatt att PlayStation Neo inte får ett eget extrainsatt evenemang under året, vilket jag har svårt att tänka mig, skulle jag tro att den trimmade konsolen kommer att visas upp på PlayStation Experience i slutet av året. Dels för att evenemanget riktar sig enbart till fansen, men även för att det är ett bra tillfälle att visa upp saker som lanseras till våren.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.