Sony försöker skaka liv i gammal populär genre

Under PlayStation- och PlayStation 2-eran skördade spel som Twisted Metal och Vigilante 8 relativt stora framgångar med konceptet fordonsbaserade strider i arenaliknande miljöer. David Jaffe och Eat Sleep Play försökte återskapa detta sug med PS3-versionen av Twisted Metal, men det slog inte riktigt igenom lika bra som de hade hoppats. Nu är det dags för ett nytt försök ett spel från en serie som många kanske inte riktigt kommer ihåg, nämligen Hardware: Rivals.

Med ursprunget i PS2-spelet Hardware: Online Arena, som var ett av de första onlinespelen till PlayStation 2, återgår Sony till grunderna med ett gäng fordon som är bestyckade med olika former av vapen. Dessa ska förstås användas rikligt tills du är ensam kvar på spelplanen. Ibland behöver inte ett koncept vara mer djuplodande än så, om det bara är väl genomfört. Det är Rocket League ett utmärkt bevis på.

Något släppdatum för spelet är ännu inte spikat, men en betaversion är planerad inom en snar framtid enligt utvecklarna. Trailern ser ganska lovande ut, men det återstår att se om genren lyckas fånga en lika stor målgrupp som förr.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.