Sony avslöjar detaljer om ny firmware

Ganska nyligen öppnade Sony för möjligheten att vara med och betatesta den kommande systemmjukvaran 3.50, och nu står det klart att testet kommer att dra igång imorgon. I samband med detta fick vi lite information om vilka funktioner vi kan förvänta oss av den nya uppdateringen, och det finns faktiskt ett par välkomna nyheter.

Sedan PlayStation 4 lanserades för drygt två år sedan har jag förbryllats av det faktum att det inte finns stöd för notifieringar när användare på din vänlista kommer online, men nu kan jag äntligen sluta klia mig i huvudet. Du kommer även att kunna skräddarsy dessa notifieringar så att du slipper bli spammad av informationsrutor.

Sony följer också upp ett gammalt löfte om att införa Remote Play-stöd via både PC och Mac genom en egenutvecklad applikation. Denna funktion kommer inte att vara tillgänglig i testversionen som blir tillgänglig imorgon, men ska sjösättas i samband med den slutgiltiga versionen av systemmjukvaran.

Du kommer även att kunna ställa dig i ett osynligt läge när du är online på PlayStation Network, det vill säga andra kommer att se dig som offline medan du i själva verket är online. Kalenderfunktionen kommer dessutom nu att tillåta dig att boka spelkvällar med dina vänner, vilket betyder att ingen kan skylla på att de inte hade koll på tider och datum längre.

Slutligen kommer du även att kunna streama dina spelsessioner till Dailymotion, om du är en av de tolv människor som använder denna tjänst. Något datum för lanseringen av slutgiltiga versionen är ännu oklart, och hänger förmodligen en del på hur bra testandet går, men det bör inte vara alldeles för långt tid kvar.

Vilken funktion ser du mest fram emot?

Ett svar
  1. motz motz

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.