Sony öppnar upp för betatest av ny firmware

Det har gått ett tag sedan Sony släppte en rejäl uppdatering av systemmjukvaran i PlayStation 4, men nu verkar det som att de har något på gång inom kort. Även om jag i stort sett är nöjd med hur PS4 fungerar i dagsläget finns det ju en del funktioner som lyser med sin frånvaro. Jag har till exempel länge efterfrågat stöd för extern lagring på samma vis som Xbox One hanterar det, nämligen att du kan koppla in i princip vilken extern hårddisk som helst för att utöka lagringskapaciteten i konsolen.

Nu har jag förvisso slutligen bytt hårddisk i min PS4 istället, med hjälp av Antons ypperliga guide, men det finns säkerligen många som inte har tagit detta steg ännu och som hade gynnats av denna funktionalitet.

Sony har ännu inte informerat om vilka funktioner de ämnar att implementera, men de har öppnat upp en anmälan för alla som vill vara med och förhandstesta den nya mjukvaran. Denna test kommer att dra igång i början av mars, och i samband med detta kommer Sony även att tillkännage vilka funktioner som kommer att vara tillgängliga för test.

Om du vill vara med och delta i förhandstesten kan du anmäla dig här, och notera även att du när du vill kan återgå till aktuell version av programvaran om du skulle uppleva problem.

Vilka funktioner skulle du vilja se i en kommande uppdatering?

2 kommentarer
  1. Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
  2. motz motz

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.