Snart kan vi sänka ljusstyrkan på DualShock 4

Ända sedan dag ett med min PlayStation 4 har jag irriterat mig på hur pass starkt ljuset är på dess handkontroll (DualShock 4). Reflektionen syns alldeles för tydlig på min TV och jag vågar inte ens tänka på hur mycket det förstör för de som väljer att spela med en projektor och duk.

Vi som har irriterat oss på detta har i dagsläget använt sig av antingen mörk tejp eller valt att vinkla handkontrollen så att inte fronten syns på ens bildskärm (har du kanske något tips att dela med dig av?). Snart kommer det dock en lösning som borde ha funnits sedan release.

En av cheferna på Sony, Shuhei Yoshida, har berättat på Twitter att vi snart kan ställa in hur pass starkt ljuset ska vara. Det finns ingen som helst information om det sker på procentnivå eller gradvis, men om jag ska gissa rör det sig nog om en gradvis skala som återfinns bland DVD- och BD-spelare samt receivers.

Egentligen skulle jag vilja få möjligheten att stänga av den helt, men ibland får man vara tacksam över det som ges. Någon gång i framtiden.

Ett svar
  1. Macke86

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.