PS2-emulering kan vara på gång till PS4

Är du en av de som har längtat efter möjligheten att spela de PlayStation-klassiker som finns tillgängliga på PlayStation Store även på din PS4? Då kan det faktiskt vara så att Sony har goda nyheter att avslöja inom kort. Enligt åldersmärkningssystemet PEGI är nämligen både Ape Escape 2, Dark Cloud 2 och Twisted Metal: Black nu godkända för lansering på PlayStation 4.

Det känns osannolikt att det handlar om att dessa spel kommer att få nyversioner, utan snarare att Sony kommer att införa det emulatorstöd som vi är vana vid i PlayStation 3-konsolen även i PS4.

Ryktena säger att detta kommer att vara en av Sonys nyheter de kommer att presentera under presskonferensen på Tokyo Game Show imorgon, och jag skulle tänka mig att det kommer att vara en del av den stora firmware 3.0-uppdateringen som vi fick läsa en del om för ett tag sedan. Huruvida det även kommer att inkludera stöd för PS1-titlar är oklart, men jag kan inte tänka mig att detta skulle exkluderas om nu emulatorryktena faktiskt stämmer.

Ser du fram emot att spela gamla klassiker på din PS4?

5 kommentarer
  1. Macke86
    • Quint Quint
  2. Macce_1
  3. Alestes Alestes
    • Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.