PlayStation Experience bjöd på många spellanseringar

Ett genomgående tema under gårdagens keynote på PlayStation Experience var omedelbara lanseringar. Flertalet spel visades upp på scenen och följdes sedan upp med ett ”… och du kan spela det redan ikväll!”, vilket förstås är trevligt som omväxling.

Bortsett från de åtta PS2-spelen som redan tidigare hade tillkännagivits dök det även upp en del nya spel som vi alltså nu finns tillgängliga på PlayStation Store.

Ett av de mer efterlängtade spelen som visades upp är det smått galna roguelike-spelet Nuclear Throne från holländska Vlambeer, som bjuder på vansinnig action och i princip lika vansinniga vapen. Du kan använda allt från skruvmejslar till dubbla gatling guns och kärnvapen för att ta dig igenom dessa slumpade nivåer och vågor av fiender.

Ett spel som har dröjt ett tag är Vita-versionen av Bastion (9/10)detta fantastiska spel som släpptes tidigare i år till PS4. Det finns nu tillgängligt på PlayStation Store, och spelet är dessutom crossbuy. Som om detta inte var nog är det dessutom kraftigt rabatterat för tillfället, och det är därför något som ingen får missa.

Sony har också skakat liv i en serie som har varit slumrande ett tag, nämligen Fat Princess. Originalspelet var ett tävlingsinriktat onlinespel som skapade en passionerad följarskara, och som faktiskt var ganska underhållande och charmigt. Fat Princess Adventures är istället ett kooperativt äventyr med samma skämtsamma attityd, och det ser ut att vara något som passar mig bättre än originalupplägget.

De övriga spelen som släpptes var en samlingsutgåva av alla Bit.Trip-spelen som kort och gott heter The Bit.Trip och slutligen portningen av PC-versionen av Final Fantasy VIIDet var med andra ord en intensiv kväll på PlayStation Store igår!

Kommer du att köpa något av dessa spel?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.