Plattformsklassiskern Psychonauts kommer till PS4

Under slutet av förra året tillkännagav Tim Schafer och hans Double Fine att de hade planer på att skramla ihop pengar till utvecklingen av Psychonauts 2. Denna uppföljare till PS2-spelet som sålde ganska dåligt, men som har väldigt passionerade fans, har länge efterfrågats och är nu ett faktum efter att insamlingen av pengar via finansieringstjänsten Fig nu har gått igenom.

Nu står det dessutom klart att föregångaren kommer att ta steget till PlayStation 4 framåt våren.

Det är fortfarande oklart om det rör sig om en nyversion eller om det är en emulering av PlayStation 2-versionen som kommer att släppas, men jag skulle gissa på att det handlar om det sistnämnda. Tim Schafer har vid tidigare tillfällen pratat om att det skulle kosta ganska mycket pengar att fixa till spelet från grunden, och såvida de inte har hittat en finansiär med djupa fickor lutar det åt att det är PS2-versionen vi får ta del av.

Under PlayStation Experience förra året tillkännagavs dessutom att de håller på att utveckla ett projekt för PlayStation VR vid namn Psychonauts in the Rhombus of Ruin. Detaljerna om detta spel är fortfarande få, men saken är säker att vi verkligen kommer att få vår beskärda del av Psychonauts på PS4 framöver.

Ser du fram emot att spela Psychonauts igen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.