Ny firmware till PS4 släpps idag

Det har gått ett tag sedan jag skrev om att Sony var nära att färdigställa den senaste mjukvaruuppdateringen till PlayStation 4, men nu är den glädjande nog på väg att rulla ut till våra konsoler. Uppdateringen med versionsnummer 3.50 och kodnamnet Musashi (som en referens till det gamla PlayStation-spelet Brave Fencer Musashi) kommer att lägga till en hel del trevliga funktioner på flera fronter, även om den efterfrågade möjligheten att byta namn fortfarande lyser med sin frånvaro.

Sociala funktioner som att få notifieringar när vänner går online är äntligen något vi kan få ta del av, även om jag tycker att det är väldigt märkligt att det har dröjt flera år att implementera det. Du kan även skapa evenemang i kalendern och bjuda in dina vänner till en trevlig spelkväll.

Den största nya funktionen måste nog ändå vara det faktum att du kan använda Remote Play-funktionen på PC och Mac. Det finns dock en del begränsningar i denna funktionalitet som behöver noteras. Du behöver köra åtminstone Windows 8.1 om du använder PC och OS 10.10 om du använder Mac, men den stora begränsningen ligger i att du bara kan använda en handkontroll åt gången. Du kan med andra ord glömma spelsessioner tillsammans med vänner lokalt, vilket är lite tråkigt.

Upplösningen och bildfrekvensen på det som strömmas till din dator kan också justeras beroende på hur kvickt ditt hemnätverk är. Maximalt kan du spela i 720p med 60 bildrutor per sekund (förutsatt att spelet också har denna bildfrekvens från början), men standardinställningarna ligger lite lägre än så. Det kan därför vara värt att kika på dessa kvalitetsnivåer för att se om du kan få ut lite mer av upplevelsen.

För en komplett genomgång av alla funktioner som läggs till i uppdateringen kan du kika här!

Vilken nyhet har du längtat mest efter?

6 kommentarer
  1. macke86
  2. Jesper Pettersson Jesper Pettersson
  3. Kristoffer Nyrén Krille
  4. Thomas Thomas
    • Johan Lindros Johan Lindros
  5. Alestes Alestes

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.