Mighty No. 9 skjuts upp igen

Under hösten 2013 tillkännagav Mega Man-skaparen Keiji Inafune sin ambition att återvända till sina rötter med det tvådimensionella plattformactionspelet Mighty No. 9. Suget efter ett nytt Mega Man-liknande spel var uppenbart med tanke på att Kickstarter-kampanjen som skulle finansiera spelet nådde målet efter redan två dagar, men sedan dess har utvecklingen inte gått som planerat.

Efter två förseningar såg det ut som att lanseringsdatumet i februari skulle hålla, men nu har spelet skjutits upp en tredje och förhoppningsvis sista gång.

I en uppdatering till Kickstarter-backare skrev Inafune att grunden till förseningen ligger i oväntat komplicerade problem när det gäller spelarmatchningen för flerspelarläget. Något nytt datum är inte spikat ännu, men utvecklarna siktar på ”våren 2016” som lanseringsfönster.

Det är ju förstås alltid tråkigt med förseningar när det gäller efterlängtade spel, men förhoppningsvis leder det i slutänden till en mer solid och välfungerande produkt. Huruvida spelet kommer att kunna matcha de gamla legendariska Nintendo-spelen som Inafune var med och skapade under slutet av 80-talet återstår dock fortfarande att se.

Ser du fram emot Mighty No. 9?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.