Mega Man Legacy Collection 2 släpps i augusti

På senare tid har Capcom gjort ett fantastiskt jobb med att återskapa flera av deras gamla NES-klassiker, både i form av Mega Man Legacy Collection och The Disney Afternoon Collection (8/10)Dessa spel har blivit kärleksfull återskapade med hjälp av ypperlig emulering, samtidigt som de bjuder på en hel del extramaterial för att tilltala fansen av originalspelen.

Nu är det dags att ytterligare expandera samlingen av utmanande plattformsspel med Mega Man Legacy Collection 2.

När den första samlingen släpptes fick vi avnjuta Mega Man 1-6, och den 8 augusti kommer vi att få sätta tänderna i Mega Man 7-10. Förutom spelen får vi de sedvanliga konceptskisserna och ett utmanande poängjaktsläge med nyskapade nivåer. Viktigast av allt, åtminstone för mig, är att det även finns ett läge med fler kontrollpunkter på nivåerna, vilket ger även spelare som jag en möjlighet att ta mig igenom dessa oförlåtande nivåer.

Huruvida dessa samlingar kommer att leda till en direkt uppföljare är dock fortfarande oklart, då Capcom inte riktigt har visat intresse för serien sedan skaparen Keiji Inafune lämnade företaget. Det skulle dock vara intressant att se hur ett nytt Mega Man skulle se ut idag, speciellt med tanke på att Mighty No.9 (7/10) inte riktigt lyckades uppfylla förväntningarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.