Layers of Fear får en expansion

I början av året fick vi ta del av det intressanta skräckspelet Layers of Fear (6/10) som satte oss i rollen som en konstnär i ett kusligt hus. Den täta stämningen och vackra designen drog in mig med förhoppningar om att någon skulle kunna plocka upp stafettpinnen efter P.T. men det höll inte riktigt hela vägen.

I augusti får spelet en ny chans att imponera genom en planerad expansion till skräckberättelsen, och denna gång är det konstnärens dotter som ska prova lyckan med att utforska det obehagliga hemmet.

Expansionen utlovar en helt ny berättelse ur dotterns perspektiv och att det kommer att finnas ett par olika vis som det hela kan sluta på, beroende på hur du spelar. En av sakerna jag verkligen gillade i grundspelet är sättet som utvecklarna vrider upp och ner på spelarens förväntningar genom att konstant förvandla huset till något nytt. Att den där korridoren som fanns runt hörnet för någon minut sedan kan vara något helt annat vid nästa passage gör att du hela tiden är på helspänn.

Den 2 augusti är det dags att släcka ner i hemmet och skruva upp ljudanläggningen när du spelar Layers of Fear: Inheritance.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.